“Devlet, Konya çiftçisine destek vermeli”

“Devlet, Konya çiftçisine destek vermeli”
İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya’da yaşanan afet neticesinde 155 bin dekarlık alanın hasar gördüğünü ve yaklaşık 57 milyon TL zararın oluştuğunu belirterek, mağdur çiftçilere bir an önce devlet desteği sağlanması gerektiğini ifade etti

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya’da meydana gelen dolu ve sel felaketi neticesinde, Konya’nın birçok bölgesinde binlerce hektarlık tarım arazisinin hasar gördüğünü ve çiftçilerin zararının karşılanması amacıyla Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye soru önergesi verdi. Yokuş, Konya’da yaşanan afet neticesinde mağdur olan çiftçilere devlet desteğinin bir an önce sağlanması gerektiğini ifade etti.

Yokuş, “Konya ilimizin genelinde olumsuz hava koşullarının meydana getirdiği dolu ve sel felaketleri çiftçilerimizi ve üreticilerimizi mağdur etmiştir. Yaşanan afet neticesinde Konya’da 17 ilçeyi vuran ve başta Seydişehir, Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır, Akören, Meram, Selçuklu, Karatay, Sarayönü, Cihanbeyli, Kadınhanı, Çumra, Kulu bölgelerinde etkili olan dolu yağışından 155 bin dekarlık alan hasar görmüş, yaklaşık 57 milyon TL zarara uğramıştır.  Bilindiği gibi, çiftçilerimiz ağır girdi maliyetlerine rağmen sebze ve meyve ekimi yapmaktadır. Yaşanan afet sonrasında, henüz hasada dahi başlamayan çiftçilerimiz büyük kayıp ve zarara uğramıştır. Zarara uğrayan çiftçilerimize devlet desteği bir an önce sağlanmalıdır” dedi.

TARIM SİGORTASI OLMAYAN ÇİFTÇİLERE DE DESTEK SAĞLANMALI

Yokuş, Tarım Sigortası olmayan çiftçilere de destek sağlanması gerektiğini ifade ederek; “Çiftçilerin girdi maliyetleri oldukça yüksek. Buna rağmen çiftçiler tarlalarını boş bırakmayarak üretim yapmaya çalışıyor. Girdi maliyetlerini zor karşılayan birçok çiftçi de Tarım Sigortasını yaptıramıyor. Yaşanan afet sonrasında maliyet nedeniyle sigorta yaptıramayan çiftlerimize de destek sağlanmalıdır. Bunun yanın da çeşitli bankalardan kredi çeken çiftçilerimizin yükünü hafifletecek yapılandırma çalışmaları olması gerekiyor. Devletimizin, zor şartlara rağmen tarlasını ekerek üretim yapmaya çalışan çiftçilerimize destek olarak zararlarının karşılanacağını umut ediyorum.” dedi.

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.