Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreni

Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreni
Başbakan Yıldırım: (1)- "Türkiye, karanlık ellerin kirli oyunuyla diz çöktürülmeye çalışılıyor. Aziz millet bu oyuna gelmez. Türkiye, terör örgütleriyle mücadelesini elbette kesintisiz bir şekilde yürütecek"- "Türk milleti ve Türk devleti kahraman şehitle

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye, karanlık ellerin kirli oyunuyla diz çöktürülmeye çalışılıyor. Aziz millet bu oyuna gelmez. Türkiye, terör örgütleriyle mücadelesini elbette kesintisiz bir şekilde yürütecek." dedi.

Yıldırım, Grand Ankara Hotel'de düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'nde bir konuşma yaptı. Tören dolayısıyla şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldiğini söyleyen Yıldırım, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere hayırlı, uzun ömür diledi.

Yıldırım, "Bu madalyalar, şehitlerimizin iman dolu göğüslerine takılan şehadet mertebesinin yanında sadece küçük bir anlam ifade ediyor. Kahraman gazilerimizin milletin gönlündeki değerlerinin yanında bugün verilecek beratlar çok sembolik kalıyor. Bugün takdim edilecek devlet övünç madalyaları, milletimizin sizlere olan derin minnettarlığının, nesiller boyu sürecek büyük saygısının nişanıdır." diye konuştu.

Şehit yakınlarının, bir fidan misali yetiştirdikleri evlatlarını vatan ve millet uğruna şehit verdiklerini belirten Yıldırım, "Evlatlarınız şehadetleriyle beraber bütün Türkiye'nin evladı oldu. Acıları sizinle birlikte 80 milyonun yüreğine düştü. Al bayrağa sarılı tabutları, bütün ülkemizin duaları ve tekbirleriyle son yolculuğuna uğurlandı. Gazilerimiz yine vatan ve millet savunması uğruna gazilik şerefine nail oldular." ifadesini kullandı.

- "Onlar şanlı tarihimizin kahramanlarıdır"

Türk milletinin bin yıldır bu topraklarda yaşadığını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Kahraman ecdadımızın, mübarek şehitlerimizin ve yiğit gazilerimizin fedakarlıkları olmasaydı, değil bin yıl, bir yıl bile bu topraklarda tutunamazdık. Minarelerimizden beş vakit yükselen ezan seslerini duyamazdık. 780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağı göremezdik. Bu topraklarda bin yıldır bulunan Türk devlet geleneğinin davası, insanlık davasıdır. Davamız, barış ve kardeşlik davasıdır. Yakın geçmişte terörle mücadelede, 15 Temmuz ve sınır ötesi operasyonlarda şehit düşen, gazi olan kardeşlerimiz bu davanın önemli neferleridir. Her biri günümüzün Alparslan'ı, Fatih Sultan'ı, Mustafa Kemal'idir. Onlar din-i mübin-i İslamın, kutlu medeniyetimizin, şanlı tarihimizin kahramanlarıdır."

Türk milleti ile Türk devletinin, kahraman şehitlerin ailelerinin ve gazilerin her daim yanında olduğunu belirten Yıldırım, "Devletimizin her kurumu, milletin her ferdi şehitlerimizi ve gazilerimizi baş tacı eder ve bağrına basar. Bu bilinçle şehit düşen her Mehmetçiğimiz, her bir gazimiz bizi topraklarımıza daha büyük bir aşkla bağlıyor." dedi.

- "Bu aziz millet en zor zamanlarda dahi vatanına sahip çıktı"

Türkiye'nin de içinde bulunduğu toprakların iki asırdan fazla süredir büyük oyunların, tezgahların yaşandığı bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Yıldırım, şu değerlendirmede bulundu:

"Ülkemiz ve bölgemiz üzerinde her türlü kirli plan farklı şekilde ve zamanda karşımıza çıkıyor. Vatandaşlarımız, askerimiz, polisimiz, güvenlik korucumuz zaman zaman acımasız saldırıların hedefi oluyor. Türkiye, karanlık ellerin kirli oyunu ile diz çöktürülmeye çalışılıyor. Aziz millet bu oyuna gelmez. Türkiye terör örgütleriyle mücadelesini elbette kesintisiz bir şekilde yürütecek. Ülkemize yönelen terör saldırılarının asıl amacı, Türkiye'yi yürümekte olduğu kutlu yolculuktan çevirmektir. Farklı amaçlar, farklı söylemler altında maşa olarak kullanılan tüm örgütlerin nihai hedefi, amacı Türkiye'nin yükselişini yavaşlatmak, geciktirmektir.

Türkiye, terör belasıyla yıllardan beri amansız mücadele veriyor. Bu bela kimi zaman vesayetçiler yoluyla karşımıza çıkıyor, kimi zaman terör olarak önümüze geliyor, kimi zaman yargı darbeleriyle kendini gösteriyor. Kimi zaman asker kıyafetine bürünmüş hainlerin saldırılarıyla karşımıza çıkıyor. Küresel aktörlerin de perde arkasında Türkiye'ye yönelik saldırıları bizi tehlikelere karşı daha da açık hale getirdi ancak bu aziz millet en zor zamanlarda dahi bayrağına, vatanına, ezanına ve devletine sahip çıkmıştır. İşte en son örnek, 15 Temmuz hain darbe girişiminde tanklara karşı burada bulunan kardeşlerimiz göğsünü siper etti. Hakk'ın gücü tankın gücünü yendi. Bu bayraklar inmedi, bu ezanlar dinmedi. Dünyanın neresine giderseniz gidin hiçbir milletin böyle bir mücadelesi yok, böyle bir şehidi yok."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.