Devletin verdiği destek ile gayrimenkul sektörün de talep arttı

Devletin verdiği destek ile gayrimenkul sektörün de talep arttı
Devlet destekli kamu bankalarının başlattığı düşük faizli konut kredisi başvuruları başlıyor. Korona virüs salgını sebebiyle ekonomik olarak güçlük çeken vatandaşlara kolaylık sağlamak adına Ziraat Bankası..

Devlet destekli kamu bankalarının başlattığı düşük faizli konut kredisi başvuruları başlıyor. Korona virüs salgını sebebiyle ekonomik olarak güçlük çeken vatandaşlara kolaylık sağlamak adına Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından düşük faizli konut kredisi fırsatı başlatıldı. Fırsattan faydalanmak için ev arayışın da olan yatırımcılar ile birlikte ev alımları da, arayışı da yükselişe geçti.

Koronavirüsün etkisi ev alım ve satım da geriye giderken devletin vermiş olduğu destek ile yükselmeye başladı. Müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırılmış olup; üç büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi alınabiliyor. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük peşinat oranı uygulanacak. Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık % 0,64 faiz oranı ile kredi kullanılabilecek.

Kerem Nükte Gayrimenkul Yetkilisi Hasan Aksay, “Devletin vermiş olduğu düşük faizli kredi ile ev almak ve evini satmak isteyenler için büyük fırsat olduğu ve ev fiyatlarının da yükseleceğini buna karşılık doğru kişilerle güvenilir gayrimenkul şirketi  ve  danışmanları ile  yüksek fiyatlı ev satmak isteyen kişilere karşı  dikkat etmeleri gerektiğini ve oluşabilecek  güvensizliklere karşı mutlaka rayiç bedelini öğrenerek alacakları mülkün değerini,yerinde görerek ve lokasyonu inceleyerek karar vermelerini öneririm” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.