Devletten 'Stk Ve Kamu İlişkisi' Güçlendirilmesi İçin Atak

Devletten 'Stk Ve Kamu İlişkisi' Güçlendirilmesi İçin Atak
Kamu kurumlarının, STK'larla ilişkilerinin güçlendirilmesi için AB projesi gerçekleştirilecek. İçişleri Bakanlığı ile yerel yönetimlerin üst düzey yöneticilerinden oluşan bin 500 memura "STK ve kamu ilişkisi" konulu eğitim verilecek

TBMM (AA) - Devlet, 2018 yılında sivil toplum kuruluşlarına (STK) büyük önem verecek. Bu çerçevede, kamu kurumlarının, STK'larla ilişkilerinin güçlendirilmesi için AB projesi gerçekleştirilecek.

İçişleri Bakanlığı 2018 yılı bütçe tasarısı kitapçığına göre, kamu kurumlarının, STK ile ilişkilerinin ulusal ve yerel düzeyde güçlendirilmesi için gerçekleştirilecek AB projesi, AB müktesebatı ile ilgili politika alanları içerisinde işleyen etkin sivil toplum kuruluşlarının varlığını temel alıyor.

Bu proje çerçevesinde; İçişleri Bakanlığında yer alan kamu görevlileri arasında sivil toplum kavramı ve sivil toplumun rolü hakkındaki anlayışı değerlendirmek üzere 10 ilde başlangıç anketini içeren eğitim ihtiyaç analizi yapılacak.

Bakanlığın merkez ve taşra personeli, yerel yönetimlerin üst düzey yöneticileri ve diğer personelin katılımıyla 100'er kişilik gruplar halinde toplam bin 500 memura "sivil toplum kuruluşları ve kamu ilişkisi", "sivil topluma yönelik mevzuat düzenlemeleri" gibi konuları içeren 2 günlük eğitim verilecek.

Eğitimler sonrası İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı ile birlikte yapılacak değerlendirmeler sonrası eğitim modüllerinin güncelleştirilmesine yönelik çalışma hazırlanacak.

Dernekler Dairesi Başkanlığı altında; bir başkan yardımcısı ve 2 dernekler denetçisi veya uzmandan oluşan "Sivil Toplum Kuruluşu-Kamu İşbirliği Sekreteryası" kurulacak. Sekreterya, İçişleri Bakanlığı stratejik planında sivil toplum kuruluşlarına yönelik hedeflere ulaşmada başkanlığa yardımcı olacak.

100 personel AB üyesi ülkelere gidecek

Sivil toplum kuruluşu-kamu iş birliğinin kolaylaştırılmasına yönelik iyi uygulamaların gözlemlenmesi için toplam 100 personel AB üyesi 6 ülkeye 5 günlük çalışma ziyaretine gidecek.

İçişleri Bakanlığı web sitesi aracılığıyla, yerel yönetim görevlilerinin erişimi için bilgi merkezi kurulacak.

Bakanlığın merkez ve yereldeki memurları için sivil toplum kuruluşları ile iş birliğinde ele alınan konular hakkında el klavuzu hazırlanacak.

Seçilen 20 pilot ilde eşit düzeyde sivil toplum ve kamu sektörü temsilcilerinin katılımıyla "Sivil Toplum Günleri" adı altında panel, eğitim atölyesi ve basın toplantıları düzenlenecek. Bu projenin toplam bütçesi 3 milyon avro olup, AB 2 milyon 700 bin avro katkı sağlayacak. Dernekler Dairesi Başkanlığı da projeyi 300 bin avroyla destekleyecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.