Dijital Sanat Sergisi kapılarını açtı

Dijital Sanat Sergisi kapılarını açtı
The Journey Of Being: Yunus Emre, Var Olmanın Dijital Yolculuğu Ve Mevlana Celadeddin-İ Rumi Dijital Sanat Sergisi, sanatseverlerle buluştu. Söyleşi, panel, etkinlikler ve atölyelerin de gerçekleştirileceği bu yolculuğa misafirler davet edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, KTO Karatay Üniversitesi ve Karatay Belediyesi işbirliği ile hazırlanan ‘The Journey of Being: Yunus Emre, Var Olmanın Dijital Yolculuğu ve Mevlânâ Celâdeddîn-î Rûmî Dijital Sanat Sergisi’ Karatay Medresesi’nde açıldı. Yunus Emre ve Hz. Mevlana’nın dijital dünyaya aktarılarak gençlere anlatılmasının amaçlandığı sergide katılımcılar var olmanın dijital yolculuğuna çıkacak. Projede ayrıca söyleşi, panel, etkinlikler ve atölyeler de gerçekleştirilecek.

dijital-3.jpg

KILCA: MEVLANA VE YUNUS EMRE’NİN ÖĞRETİLERİ DİJİTALLE ÖĞRETİLECEK

Programın açılışında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Projemiz sayesinde tarih ve sanat dijitalle buluşmuş oluyor. Proje hakikaten önemli. Çünkü çocuklarımız ve gençlerimiz artık dijital bir çağda yaşıyorlar. Dijitali de çok fazla kullanıyorlar. Dolayısıyla Mevlana’nın ve Yunus Emre’nin öğretileri gençlerimize dijital sanatla birlikte öğretilecek. Bizde bu projenin bir destekleyeni olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

dijital-4.jpg

SADE: TARİH, EDEBİYAT VE DİJİTAL SANAT AYNI ÇATI ALTINDA BULUŞUYOR

KTO Karatay Üniversitesi olarak Karatay Medresesi’nin tarihinden aldıkları güçle çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade, “Bilimden teknolojiye, kültürden sanata birçok farklı konuya değinmeyi de üzerimize düşen bir görev olarak kabul ediyoruz. Bu görev anlayışı ile burada Yunus Emre ile Mevlana Celaleddini Rumi’nin evrensel mesajını taşıyan eserleri ile tarih, edebiyat ve dijital sanatı aynı çatı altında buluşturan sergimizi açmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Küratör Esra Özkan’da programda sergi ile alakalı bir sunum yaparak protokole sergiyi anlattı. "The Journey of Being: Yunus Emre, Var Olmanın Dijital Yolculuğu ve Mevlana Celadeddin-i Rumi" Dijital Sanat Sergisi, 6-17 Aralık'ta sanatseverlerle buluşacak. (Gülşen Çopur)

dijital-5.jpg

dijital-6.jpg

dijital-7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.