Dikkat! 2024 yerel seçimleri öncesi seçim yasakları geliyor

Dikkat! 2024 yerel seçimleri öncesi seçim yasakları geliyor
 Editör
Türkiye Yerel Seçimi Bekliyor: Seçim Yasakları Neler Olacak ve Ne Zaman Başlayacak?

Türkiye, 31 Mart’ta sandık başına gidecek ve yerel yöneticiler ile belediye meclis üyeleri için oy kullanacak.

Partiler seçim hazırlıklarına son sürat ilerlerken Türkiye İletişim Başkanlığı YSK'nın gerçekleştireceği seçim yasakları hakkında paylaşımda bulundu.

Kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri oy kullanma süresince kapalı olacak.

06.00'dan 00.00'a kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah (TCK’nin 6. maddesine göre silah statüsünde olan tüm cisimler) taşıyamayacak.

Seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00'den sonra düğün yapılabilecek.

Saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları kapsamında seçimler ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak.

Saat 18.00 ile 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak YSK tarafından seçimlerle ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.

Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK'nin gerek görmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecektir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.