Dikkat 3 bin 200 TL cezası var

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Kurban Bayramında sokak aralarında uygunsuz kıyma çekimine müsaade edilmeyeceğini açıkladı. 


Başkan Karamercan, konuyla ilgili olarak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, kolluk kuvvetleri ve zabıta amirleriyle birlikte bir basın açıklaması yaptı. Toplantıya Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu da katıldı. Konya'da her yıl Kurban Bayramında ve bayram sonrasında sokak aralarında meslekle alakası olmayan kişi ve kişilerin et çekimi yaptığına dikkat çeken KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, "Bu yıl sokak aralarında belgesiz, izinsiz ve hijyensiz kıyma çeken kişilere Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerimiz ve zabıta ekiplerimiz kesinlikle izin vermeyecek. Bu konuda kendileriyle istişare yaptık ve kıyma çeken kişilere 3 bin 200 lira idari para cezası uygulanacak. Vatandaşlarımıza tavsiyem, uygunsuz makine ve şartlarda korsan yerlerde et çektirerek sağlığınızı tehlikeye atmayın. Hijyenik olmayan hastalık davetçisi yerlerde kıyma çektirmek yerine ruhsatlı ve işin ehli kasap esnafımızı tercih edin" dedi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar