Buğra Kavuncu FETÖ derneğinde yöneticilik yapmış

Buğra Kavuncu FETÖ derneğinde yöneticilik yapmış
Gazeteci Nedim Şener Hürriyet gazetesindeki köşesinde, Ümit Özdağ'ın iddiaları sonrası hakkında soruşturma başlatılan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Gazeteci Nedim Şener Hürriyet gazetesindeki köşesinde, Ümit Özdağ'ın iddiaları sonrası hakkında soruşturma başlatılan  İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu ile ilgili dikkat çeken yazı kaleme aldı. Şener yazısında şu ifadelere yer verdi:

sener.jpg

İP kurucusu ve milletvekili Ümit Özdağ’ın, İP İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki şu sözleri günlerdir tartışılıyor:

“Bu zatın partinin kurucuları arasında olduğunu öğrendim. Sayın Genel Başkan’ı (Meral Akşener) uyardım. Dedim ki, ‘Bu arkadaşın FETÖ ile bağı olduğuna dair bilgi var. Bunu kurucu yapmayalım’. Daha sonra bu arkadaş kurucu yapılmadı. Fakat sonra partiye geldi.

1 Nisan kongresinden sonra genel idare kuruluna girdi, Sayın Genel Başkan’ı tekrar uyardım. Sayın
Genel Başkan bütün sorumluluğu aldığını söyledi. Partinin genel başkan yardımcısı oldu, sözcüsü oldu, İstanbul il başkanı oldu. Evet, Buğra Kavuncu’dan bahsediyoruz.

Kendisi yurtdışında FETÖ’nün en büyük sivil toplum kuruluşu olan, Kazakistan Türk İşadamları Derneği’nin başkan yardımcılığını yıllarca yapmış. Devlet, 15 Temmuz’dan sonra bu derneğin kapatılması için başvuruda bulunmuş ve kapatılmış. Buğra Kavuncu oranın başkan yardımcılığını yapmış. Bunun izahı yok.”

Emniyet tarafından,
Ümit Özdağ’ın bu konuşmayı yaptığı, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge’ programının çözümü yapıldı ve gönderildiği İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açıldı...

 

FETÖ DERNEĞİNDE YÖNETİCİLİK

İP İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Kazakistan’da üyesi olduğu FETÖ’ye bağlı Türk Kazak İşadamları Derneği’nin (KATİAD) 2007 ile 2010 yılları arasında yöneticiliğini yaptı.

İP milletvekili Ümit Özdağ CNN Türk’te katıldığı ‘Tarafsız Bölge’ programında Buğra Kavuncu’nun FETÖ ile ilişkisini İP’nin kuruluş aşamasında defalarca Meral Akşener’e söylediğini, böylece kurucular listesine girmesini önlediğini anlattı. 2017’de İP’ye kurucu olarak giremeyen Buğra Kavuncu, 2018’de bu kez tepeden, adeta helikopterle bırakılmışçasına Akşener tarafından GİK üyesi ve genel başkan yardımcısı yapıldı.

Ümit Özdağ’ın yaptığı diğer uyarılar dikkate alınmamış.

Meral Akşener bunun yerine iki önemli devlet kurumunu arayıp, Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olup olmadığını sormuş.

Artık söylendiği için yazmaya engel yok: Bu iki devlet kurumundan birisi MİT, diğeri Milli Savunma Bakanlığı.

Akşener cephesinden yapılan açıklamalara göre MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ellerinde Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğuna dair bir bilgi olmadığını söylemişler.

Nitekim Ümit Özdağ da “Sayın Genel Başkan’a ben bu uyarıyı yaptığım zaman iki devlet görevlisi Buğra ile ilgili kendilerinde bir kayıt olmadığını söylemişler” diyerek bunu teyit etti.

Ümit Özdağ’ın basına yansıyan görüşlerine göre “Devlet bir FETÖ şüphelisi hakkında bilgi vermez. Ayrıca bir FETÖ şüphelisi hakkındaki bilgiyi, hakkında FETÖ’den soruşturma olan başka birisine hiç vermez.”

AKAR’A NEDEN SORDU?

Benim anlamadığım, Akşener’in, Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olup olmadığını sormak için neden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı arama ihtiyacı hissettiği...

Çünkü Buğra Kavuncu Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı bir kurumda görev yapmıyor, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde herhangi bir görevi de yok.

İkinci önemli konu, MİT’ten aldığı söylenen cevap...

Akşener’in Ümit Özdağ’a söylediğine göre Hakan Fidan ile yaptığı görüşmesinde, “Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğuna dair bilgi yok” cevabı verilmiş.

Burada şu ihtimaller söz konusu: Birincisi, MİT Buğra Kavuncu hakkında elindeki bilgiyi vermedi.

İkincisi, MİT siyasetçilerin bu konudaki sorularına cevap vermek gibi bir görevi olmadığı için ve siyasi bir tartışmaya sebep olmamak adına “Bilgi yok” dedi.

Üçüncüsü, Ümit Özdağ’ın söylediği gibi, “Akşener hakkında da FETÖ soruşturması olduğundan” elindeki bilgiyi paylaşmadı.

“Bilgi yok” demek MİT açısından Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü KATİAD isimli dernekte üye ve yönetici olduğunu bilmemek demek,

“Bilgi yok” demek Milli İstihbarat Teşkilatı, eski MİT mensubu olan dayısı Enver Altaylı ile ilgili hiçbir şey bilmiyor demektir.

Peki bu mümkün mü?

MİT’in, Buğra Kavuncu’nun dayısı Enver Altaylı ile ilgili yalnız iç değil yurtdışı bağlantıları hakkında da en ince ayrıntısına kadar bilgi sahibi olduğundan kimsenin şüphesi yoktur sanırım.

Elbette konuyu tartışırken “Buğra Kavuncu FETÖ’cüdür” gibi sonuç çıkarmıyorum.

Sadece açıklamalardaki boşluklar tuhaf geliyor.

Çünkü Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü KATİAD isimli dernekte yöneticilik yaptığını öğrenmek ve bu derneğin FETÖ’cülerin kontrolünde olduğunu anlamak için küçük bir araştırma yapmak yeterli.

Peki, Buğra Kavuncu sadece bu dernek üyesi olduğu için ya da dayısı eski MİT mensubu, Amerikan istihbarat kuruluşu CIA, Alman istihbaratı ile ilişkisi olan Enver Altaylı üzerinden sorumlu tutulabilir mi?

Bu Enver Altaylı’nın kayınbiraderi olan Buğra Kavuncu’nun babası Orhan Kavuncu ile işbirlikleri, Kazakistan dahil Orta Asya faaliyetleri, Almanya başta olmak üzere Avrupa’ya uzanan ilişkileri, FETÖ’cüler ve Amerika bağlantılarının ortayla konulmasıyla ve kafalarındaki siyasi projeksiyonun anlaşılmasıyla mümkün...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.