Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin dava

Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin dava
Mahkeme heyeti, sanık polis memurunun tutuklanma talebinin reddine karar vererek, duruşmayı erteledi

İSTANBUL (AA) - Sarıyer'de terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin açılan davaya bakan mahkeme, sanık polis memurunun tutuklanması talebinin reddine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada söz alan müşteki avukatları, sanık polis memurunun tutuklanmasını ve olayın yaşandığı evde keşif yapılmasını istedi.

Cumhuriyet savcısının, avukatların bu yöndeki taleplerinin reddini istemesi üzerine, duruşma salonundaki izleyiciler tepki gösterdi. Salondaki bazı kişiler bağırırken, bazı kişiler de heyeti yuhaladı.

Mahkeme Heyeti Başkanı da "Metin bir davranış sergilemeniz gerekirken ne yaptınız" dedi. Heyet, daha sonra ara karar için salondan ayrıldı.

Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın disiplin dosyasının emniyetten istenmesine, olay sırası ve sonrasında sanıkla ekibinin telsiz konuşmalarının içeriğinin mahkemeye bildirilmesine ve delil toplanırken çekilen görüntüler ile fotoğrafların gönderilmesine karar verdi. Olay yerine ilişkin görüntülerin bulunması nedeniyle keşif talebinin reddine hükmeden heyet, duruşma sırasında heyete hakaret eden kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına kararlaştırdı. Mahkeme heyeti, sanığın tutuklanması talebinin ise reddine hükmederek, duruşmayı erteledi.

Kararın ardından, duruşmaya izleyici olarak katılan iki kişi, tepki için slogan atarak oturma eylemi yaptı. Dilek Doğan'ın annesi ve babası, eylemi sonlandırması için iki genci ikna etmeye çalıştı. Ayrıca güvenlikçiler de uyarıda bulunarak, iki kişinin salondan çıkmasını istedi.

Tüm uyarılara ve ikna çabalarına rağmen salondan çıkmayan F.Ş. ile P.B. eylemlerini sonlandırmadıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.