Dilencilikten kazandığı servet pes dedirtti

Dilencilikten kazandığı servet pes dedirtti
Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri vatandaşların duygularını sömüren dilencilere göz açtırmıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri insanların duygularını sömüren dilencilere göz açtırmıyor. Son olarak olan denetimler esnasında bir dilencinin üzerinden 1 tam, 1 yarım, 1 çeyrek altın ve 46 TL para çıkarken bir başka dilencinin üzerinde ise bin 265 TL tespit edildi.

iha-20231224aw105212-6-1.jpg

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri şehirde insan yoğunluğunun fazla bulunduğu meydan, caddeler ile cami etraflarında insanların inanç ve duygularını sömürerek dilencilik yapan şahıslara fırsat vermiyor. Belirlenen yerlerde ekipler tarafından kapsamlı olarak çalışma yaılıyor. Bu çerçevede son olarak Atakent Bulvarı'nda dilencilik yaptığı anlaşılan yabancı uyruklu bir dilencinin üzerinden 1 tam, 1 yarım, 1 çeyrek altın ve 46 TL para çıktı. Yine aynı şekilde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi etrafında dilencilik yapan bir başka kişinin üzerinde ise bin 265 TL para çıktı. Dilenciler hakkında "5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33'üncü maddesi gereği işlem uygulanırken üzerinden çıkan para ve altınlara el konuldu.

iha-20231224aw105212-3.jpg

VATANDAŞLARIMIZI UYARIYORUZ

Dilencilik yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalarda ilgili bilgi veren Zabıta Dairesi Başkanlığı Atakum Bölge Amiri Yakup Kurt, "Dilencilik yapan şahısların özellikle duygusal hikayeler ve manipülatif taktiklerle yardım talebinde oldukları yerlerde yoğun olarak faaliyetler yapıyoruz. Bu tür dilencilerin tespit edilmesi ve önlenmesi nedeniyle ekiplerimiz titizlikle çalışıyor. Vatandaşlarımızı tekrar iyi niyetlerini kötüye kullanmaya çalışan bu şahıslara inanmamaları noktasında uyarıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.