Diltaş’ta YKS gururu

Diltaş’ta YKS gururu
Diltaş Eğitim Kurumları, YKS'de bireysel ve kitlesel anlamda kazanılan başarıların haklı gururunu yaşıyor. Diltaş'ın başarılı öğrencisi Berkay Demirci yerleştirmeye esas  sayısal puan türünde Türkiye 11. si oldu.

Diltaş Eğitim Kurumları, YKS'de bireysel ve kitlesel anlamda kazanılan başarıların haklı gururunu yaşıyor. Diltaş'ın başarılı öğrencisi Berkay Demirci yerleştirmeye esas  sayısal puan türündü Türkiye 11. si oldu.

Diltaş Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Sefa Ketenci, bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Ketenci, “Diltaş Eğitim Kurumlarında 8. sınıflarda eğitim gören 238 öğrencinin tamamı LGS’ye katılırken netler baz alındığında 6 öğrenci yüzde 95 ve üzeri, 24 öğrenci yüzde 90 ve üzeri, 56 öğrenci de yüzde 85 ve üzeri başarı elde etti. Yüzdelik dilimlere göre de Türkiye’de 0.01-0.62’lik dilimde 26, 0.01-1.92’lik dilim arasında ise 61 Diltaşlı yer aldı. Bu tablodan daha da önemlisi şehir dışındaki Galatasaray Lisesi başta olmak üzere İstanbul Lisesi ve Ankara Fen Lisesi gibi okulların hemen ardından Konya’mızda kaliteli eğitim almak isteyen öğrencilerimizin ilk adresi Diltaş Anadolu Liseleri olmuştur. Bu tercihlerdeki doğruluk da YKS’de bir kez daha ortaya çıkmıştır. YKS’ye bu yıl 189 öğrencimiz katıldı. Sınav sonuçlarına göre 2 öğrencimiz Türkiye’de ilk 100’de, 4 öğrencimiz ilk 500’de yer almıştır. Bu yıl geçen yıldan farklı olarak puan türü 5’e düşmesine rağmen öğrencilerimiz farklı puan türlerinde 42 Türkiye derecesi elde etmiştir. Bu ciddi anlamda takdire şayan bir başarıdır. Öğrencilerimizden Berkay Demirci yerleştirmeye esas  sayısal puan türünde 553.14 puanla Türkiye 11. si olmuştur. Berkay’ın elde ettiği bu dereceyle beraber son 8 yılda Diltaş’tan Türkiye 9.luğu, Türkiye 5. liği, Türkiye 11.liği ve Türkiye 2.liğinden sonra beşinci derece gelmiştir. Diltaş, kitlesel başarıda da farkını ortaya koydu. 52 öğrencimiz tıp fakültelerini ve eş değer puanlı fakülteleri kazanacak puanlar elde etmiştir. Tercih yapmaları durumunda da 28 öğrencimiz hukuk fakültesini kazanacak durumdadır. Geçtiğimiz yüzde 54,25 olan ilk 3 tercihe yerleşme oranımızı daha da yukarı çekmemiz ve öğrencilerimizi tabiri caizse nokta atışlarla istedikleri üniversitelere uğurlamamız gerekiyor. Bu da gösteriyor ki Diltaş’ta başarının sınırı yoktur” dedi. (Ebrar Küçükakın)

    

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.