Dinleyerek de öğrenilir

Dinleyerek de öğrenilir
Edebiyattan, tarihe, bilimden psikolojiye hemen her türde keyifle ve bilgilenerek dinleyebileceğiniz podcastleri bir araya getirdik

Edebiyattan, tarihe, bilimden psikolojiye hemen her türde keyifle ve bilgilenerek dinleyebileceğiniz podcastleri bir araya getirdik

Uzun bir tatil dönemi bizleri bekliyor. Sıcak altında, her an ve her saatte dinleyebileceğiniz podcastlerden bir demet hazırladık sizin için. Bunlardan birçoğunu tek bir yerde bulmak ve anında dinleyebilmek için https://podtail.com/tr/top-podcasts/tr/ adresine bir göz atmanız da oldukça işinize yarayacak. İyi dinlemeler…

FİLOZOFUN YOLU: Felsefe öğrenmek isteyen fakat nereden ve nasıl başlayacağını bilmeyenlere rehber olmak amacıyla hazırlanan yapım, üniversite lisans programına paralel bir şekilde ilerleyecek.

GEÇMİŞTEN GELEN: Adı üstünde geçmişten geleni geleceğe aktaran podcast, tarihi olayların üstüne eğilerek yarı muhabbet yarı bilgilendirme şeklinde ilerliyor. Dünya savaşları ve salgınlar gibi insanlık tarihinin en önemli olaylarından tutun dünyaya yön veren kadınlara kadar geniş skalaya sahip tarih anlatıları, tarihi hiç olmadığı kadar eğlenceli şekilde dinletiyor.

ANLATSAM ROMAN OLUR: Anlatsam Roman Olur bir kültür, sanat ve edebiyat söyleşileri podcasti. Ancak bu seri, kültür-sanat denilince aklımıza gelenden fazlasının peşine düşüyor. Gündelik yaşamın içine sızan, ekonomiyle, politikayla dönüşen kültürün de izlerini sürüyor, sanat dünyasından çarpıcı haberlerin de peşine düşüyor. Yolunu sıklıkla edebiyata düşürmeyi de seviyor.

RADYO TİYATROSU: Köklü TRT Arşivinin en nadide eserlerinden biri, Radyo Tiyatroları artık sizlerle. Zeki Alasya, Tuncel Kurtiz, Kenan Işık ve daha birçok eşsiz sanatçının rol aldığı sayısız yerli ve yabancı yapım ile masalsı bir serüvene yol alacaksınız.

DİLOZOF: Dilozof adıyla Youtube’da felsefe konulu videolar çekmeye başlayan Pelin Dilara Çolak Türkiye’de felsefe konulu içerik üreten en iyi ”content creator”lardan biridir. Hatta kendinden Youtube Felsefecisi olarak bahsediyor. Hem Youtube’da hem podcast platformlarında yayın hayatına devam ederek Türkiye’deki felsefe severlerin ve felsefe meraklılarının bilgi açlığını gideriyor.

MİTOLOJİKA: Türk Mitlerinden Yunan Mitlerine, Sümer Mitlerinden Slav Mitlerine geniş bir yelpazeye sahip 60 bölümlük Mitoloji hayranlarının bayılacağı bir podcast. Kısa bölümleriyle farklı milletlerin birbirinden ilgi çekici mitlerinden bahseden Mitolojika, duru ve berrak anlatımıyla dinleyicilere karakterlerden biri gibi hissettiriyor.

ORTAMLARDA SATILACAK BİLGİ: Türkiye’nin en çok dinlenen podcasti Ortamlarda Satılacak Bilgi’den bahsetmeden olmaz. Bilimden ekonomiye, siyasetten ressamların hayatı ve eserlerine farklı konulardan ortamlarda satılabilecek bilgileri derleyip bizlerle paylaşır OSB. Notlarını daha kolay alabilmeniz için Alfa Yayınları, bir defter bile yayınladı.

NASIL OLUNUR?: Gazeteci, Yazar ve şimdi de Podcast yayıncısı olan Nilay Örnek; mikrofonu mesleklerini ustalıkla icra ettiğini düşündüğü insanlara yöneltip onlara şu soruyu soruyor; Nasıl Olunur? Dinleyelim ve öğrenelim.

SOCRATES: Spora entelektüel bir bakış atmak isteyenler için Sokrates Dergi ekibinin hazırladığı haftalık spor olaylarını değerlendirdikleri Türkçe podcast serisi.

BU MU YANİ? Yirmi yedisinde kurumsal kariyerlerini çöpe atan iki çocukluk arkadaşı, çıktıkları yolculukta tek bir sorunun cevabına düşüyor; Daha sade ve daha anlamlı bir hayat mümkün mü?

KELİMENİN TAM ANLAMIYLA: Ali İhsan İhsan Varol ve Podbee Media’nın ortaklaşa hazırladığı Kelimenin Ham Anlamıyla ortamlarda satmalık çil çil kelimeler, ışıl ışıl etimolojik hikâyeler vaat ediyor.

KENDİNE İYİ DAVRAN: Son yıllarda ürettiği içeriklerle beğeni toplayan psikolog Beyhan Budak, “Kendine İyi Davran” podcast serisiyle dinleyiciyle buluşuyor. Oldukça sade bir anlatımla büyük-küçük birçok sorunun anlaşılmasına ve çözüm yollarının keşfedilmesine yardımcı olan Budak, kendine has tarzıyla etkili bir iletişim kurmayı başarıyor.

MEKSİKA AÇMAZI: Üç komedyen birbirinden garip sorulara cevap bulmaya çalışırsa bir anda kendilerini içinden çıkılamaz bir durumda bulabilirler. Bu nedenle Mesut Süre, Fazlı Polat ve Anlatanadam’ın hazırladığı bu podcast serisi için adıyla müsemma denebilir. Her bölümde oldukça ilginç konulara değinen komedyenler, farklı bakış açıları ve cevaplarıyla kahkaha dolu dakikalar yaşatıyor.

KENDİNİ TANIMA ATÖLYESİ: Tolga Erman tarafından hazırlanan kişisel gelişim podcast serisi Kendini Tanıma Atölyesi, her bölümde dinleyiciye farklı bir soru yöneltiyor. Bu sorularla hayattaki zorluklarla başa çıkma yöntemlerini keşfettirmeyi amaçlayan seri, aslında hayatımıza etki eden zorlukların o kadar da çözümsüz olmadığını anlamamızı sağlıyor.

ZORLU PSM: Türkiye’de sanatın kalbi olarak nitelendirilebilecek mekânlardan biri olan Zorlu PSM’nin düzenlediği podcast serisi, Vestel PSM Radyo’da yayınlanan programlardan oluşuyor. Müzik tarihinden tiyatro sohbetlerine varan içeriği ile ön plana çıkıyor. Özellikle Sahne Tozu Yutanlar adlı programda ünlü sanatçıların kariyerlerini ve alanlarına ilişkin eşsiz sohbetlerini dinlemek müthiş bir haz veriyor.

AÇIK BİLİM: Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bilim podcast kanalı olan Açık Bilim, yıllardır radyodan gelen birikimini başarılı bir şekilde podcast kültürüne aktarmayı başarmış. Şimdiye kadar yayınlanan 250’den fazla bölüm ve 500’den fazla makale ile Türkiye’de popüler bilimin önderlerinden biri olmayı başarıyorlar. Bilime dair derin içerikleri sebebiyle Muhabbet Teorisi programında bir gün nörobiyolojiyi dinlerken öbür gün uzayda yaşama dair eşsiz bilgilere şahit olabiliyorsunuz. Ayrıca meraklıları için Bilimkurgu Kulübü adlı programlarında sesli öyküler mevcut.

YOLDAYIZ GELİYOR MUSUN? İçerik üretici, Flov Studio kurucusu Ece, kendi hayatından örneklerle yaşamla ilgili derin konulara yumuşak ve samimi bir açıdan yaklaşıyor. Dinlerken yalnız olmadığını fark edeceğin bölümler kendini tanımana, yolunu bulmana ve kendinle olan ilişkini iyileştirmene destek oluyor.

MÜCADELE: Yaşam zorlu bir süreç. Hepimiz bazen düşüyor bazen çıkıyoruz. Düştüğümüz anlarda kalıcı hasarlar almamanın önemine inanıyoruz. Bu amaçla da kendi aramızda yıllardır konuştuğumuz konuları, bizi hayatta daha ileriye götüren, doğru bildiğimiz çizgiden sapmamamızı sağladığına inandığımız kitaplar, düşünce okulları ya da tarzları, belgeseller kısaca faydalı buldukları tüm kaynakların konuşulduğu bir podcast Mücadele.

AHVAL: Ahval Türkiye’nin gerçek gündemi: Sıcak gelişmeler, bilmeniz gereken tüm haberler, özgür yorumlar, uzman analizleri.

LÂFIN GELİŞİ: Popüler kültür, pek de popüler olmayan kültür, sinema, edebiyat ve bilumum hobisel faaliyetler üzerine söyleşiler, hayatın içinden hayata dair. Her hafta Bakırköy'den yeni bölüm ile…

KAMUSLA GÜREŞ: Kelimelerin anlamlarını yeniden üreten alternatif bir sözlük çalışması.

DAKTİLO 1984: Aklın ve düşüncenin hür olması ile insanın onurlu bir hayat yaşaması arasındaki ilişkiyi ortaya çıkartmak ve savunmak için kurulan bir program Daktilo1984.

whatsapp-image-2023-06-25-at-09-12-30-1.jpeg

whatsapp-image-2023-06-25-at-09-12-30-2.jpeg

whatsapp-image-2023-06-25-at-09-12-30.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.