Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da
"FETÖ'nün 17-25 Aralık'ta hazırladığı iddianame üzerinden, yine oradaki kurumlara sızması sebebiyle, FETÖ'nün davaları Amerika'da devam ediyor. FETÖ nasıl bizim kurumlarımıza sızdıysa bugün Amerikan yargısının içinde de var. Kongresini kontrol altına almı

ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'nün 17-25 Aralık'ta hazırladığı iddianame üzerinden, ABD'deki kurumlara sızması sebebiyle FETÖ'nün davalarının bu ülkede devam ettiğini belirterek, "FETÖ nasıl bizim kurumlarımıza sızdıysa bugün Amerikan yargısının içinde de var. Kongresini kontrol altına almış durumda." dedi.

Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 4. Muhtarlar İstişare Toplantısı'nda, her sene geleneksel olarak muhtarlarla toplantı yaptıklarını sohbet edip, muhtarların dertlerini dinlediklerini söyledi.

Bu sene turizm sektörünün geçen yıla göre iyi geçtiğine işaret eden Çavuşoğlu, "Rusya’dan gelen turist sayısında yüzde 500 artış var. Gelecek sene Antalya'da turist sayısı artacak. Son iki senedir değişik sebeplerle Türkiye’ye gelemeyen turistler, başka ülkelere gittiler. Bu ülkelerdeki hizmetten memnun kalmadılar. Şimdiden erken rezervasyonlarda ciddi artış var. Gelecek sene 2014 rakamlarını aşacağız." diye konuştu.

Tüm Antalya millletvekilleri olarak dayanışma içinde çalıştıklarını anlatan Çavuşoğlu, bu dayanışmayı içinden geçilen zor günlerde başta Genel Başkanı olmak üzere CHP'den görmediklerini bildirdi.

Dayanışmanın tam tersine zor günlerde ülkeyi daha da zor duruma düşürmek için iktidarı köşeye sıkıştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Çavuşoğlu, Bakın Kudüs için bile birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Mecliste ortak bir deklerasyon çıktı ama Kudüs konusunda bile 'İktidara nasıl bir gol atabiliriz'in derdindeler. Nerede senin milli duruşun?" ifadelerini kullandı.

"FETÖ operasyonlarının" şimdi ABD'de devam ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"FETÖ'nün 17-25 Aralık'ta hazırladığı iddianame üzerinden, yine oradaki kurumlara sızması sebebiyle FETÖ'nün davaları Amerika'da devam ediyor. FETÖ nasıl bizim kurumlarımıza sızdıysa bugün Amerikan yargısının içinde de var. Kongresini kontrol altına almış durumda. Vatandaşlarımızın dini duygularını kullanarak aldığı ve çaldığı paraları şimdi oradaki çeşitli lobilere dağıtıyorlar. Ama görüyoruz ki muhalefet oradan da iktidarı köşeye sıkıştırmaya çalışıyor."

- "Hainlere düşmanlara rağmen Türkiye ekonomisi büyüyor"

Mücadele ettikleri sorunların basit ve herkesin altından kalkabileceği sorunlar olmadığına değinen Çavuşoğlu, bu sorunların altından ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin kalkabileceğini dile getirdi.

"Milletçe birlik ve beraberlik içinde olduğumuz bir durumda bile milli duruş göstermeyen CHP'ye neyi teslim edeceksin? İşte belediyeler teslim edildi de ne oldu? Nasıl yolsuzluklar yapıyorlar görüyorsunuz. Ondan sonra mağdur edebiyatı yapıyorlar. Bunlara milli eğitimi versen ne olur? Bunlara dış politikayı teslim etsen ne olur? Ülkenin ekonomisini bunlara versen ekonominin durumu ne olur?" diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

" Bütün bu olumsuzluklara rağmen başarılıyız. İçeride ve dışarıdaki hainlere, düşmanlara rağmen Türkiye ekonomisi yüzde 11 büyüdü. Bugün dünyada bir hayaldir bu. İnşallah bu sene yüzde 7,5 büyüyeceğiz. Bizim çektiğimiz sıkınları çeken dünyada başka bir ülke yok. Bunlara rağmen ekonomimiz büyüyor. Çünkü biz mazlumun duasını alıyoruz, yetimin hakkını yedirmiyoruz. Yolsuzluk hortumlarını kestik. Mazlumların duasını alırsanız ekonominiz de büyük zorlukları da aşarsınız. Suriye’de geçen seneye göre çatışmalar durdu. Yaptığımız girişimler ve attığımız adımlarla bir sene içinde ihlaller hariç çatışmaları bitirdik. Rusya ve İran'la ortak adımlar atarak Suriye’ye siyasi çözümü getireceğiz. Suriye yeniden daha demokratik ve insanların huzur ve birlik beraberlik içinde yaşayabileceği bir Suriye haline getireceğiz. Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan sonra bir kısım Suriyeli ülkesine döndü. Biraz daha huzur geldi mi o insanlar ülkelerine dönebilecek. Irak’ı böldürmedik böldürmeyeceğiz. Şimdi sıra, Türkiye’nin dağlarında inlerde PKK'lı hainleri nasıl temizlediysek, Irak’ta da o PKK'lı hainleri temizlemeye geldi. Onları da oradaki dağlarda, inlerinde, mağaralarında yok edeceğiz."

- Antalya'ya yatırımlar

Antalya’da sağlık turizmini geliştirmek için çalışmalara devam ettiklerini belirten Çavuşoğlu, kenti sağlık turizminin de başkenti yapacaklarını, ilçelerdeki hastaneleri bir bir bitireceklerini söyledi.

Antalya'ya bin 500 yataklı şehir hastanesi kazandıracaklarını, ihale hazırlığının tamamlandığını aktaran Çavuşoğlu, "Araştırma hastanesi, tıp fakültesi ağız ve diş hastanemizle, tüm hastanelerle Antalya yavaş sağlık turizminin başkenti olmaya başladı. Sağlıktan çok fazla gelir elde edeceğiz. Deniz, kum, otel turizminden daha fazla gelir elde edeceğiz. Şu an 30-40 milyar dolar turizmden gelir elde ediyoruz, inşallah sadece sağlık turizminden 50 milyar dolar gelir elde edeceğiz. Antalya’nın ulaşım çalışmaları kapsamında, otoban ve hızlı tren hazırlıklarına devam ediyoruz." diye konuştu.

Batı Antalya'ya havalimanı kazandırma çalışmalarının hızla devam ettiğini bildiren Çavuşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ihale çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Antalya'da büyük bir teknoloji şehri kurmak için de çalıştıklarının altını çizen Çavuşoğlu, "5 milyon insanın çalışacağı, iş kuracağı bir şehir kuruyoruz Antalya’ya. İstanbul’un alternatifi, ağır sanayinin olmadığı araştırma ve geliştirmenin olduğu, yüksek teknolojinin üretildiği büyük bir teknoloji şehrini Antalya’ya kazandırıyoruz. Çin'den bir heyet Antalya'ya geldi. Biz de şimdi bir ekip oluşturup Çin'e gideceğiz. Antalya’da bu şehri kazandıracağız, Antalya turizm ve tarıma bağlı kalmayacak. Antalya’nın marka değerini yükselteceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.