Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Washington'da

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Washington'da
Çavuşoğlu, Pakistan Dişişleri Bakan Yardımcısı Fatemi ile görüştü

WASHINGTON (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nükleer Güvenlik Zirvesi için bulunduğu Washington'da Pakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Syed Tarık Fatemi'yle bir araya geldi.

Çavuşoğlu, Fatemi'ye Lahor'da bir parkta düzenlenen ve 70'den fazla kişinin ölümüne yol açan terör saldırıları nedeniyle başsağlığı dileklerini yineledi.

Terörle mücadele konusunda işbirliğinin önemi vurgulayan Çavuşoğlu, terörle mücadelede çifte standarttan kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki Yüksek Seviyeli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının bir an önce düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Görüşmede, ikili ticaretin artırılması amacıyla Serbest Ticaret Anlaşması imzalanması gibi adımlar atılabileceği vurgulandı.

Görüşmede ayrıca nisan ayında Türkiye'de yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.