Dışişleri Bakanlığı Lübnan'daki saldırıyı kınadı

Dışişleri Bakanlığı Lübnan'daki saldırıyı kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’ın Suriye sınırındaki El Kaa kasabasında düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı

Dışişleri Bakanlığı, dün Lübnan’ın Suriye sınırına yakın El Kaa kasabasını hedef alan saldırıyı şiddetle kınayarak, Türkiye’nin Lübnan’a terör ile mücadeledeki desteğini sürdüreceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ölüm ve yaralanmalara yol açan terör saldırılarının şiddetle kınandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Terör ​saldırısında yakınlarını kaybedenlere ve Lübnan halkına başsağlığı diliyoruz. Türkiye, terörle mücadelede Lübnan ile dayanışmasını, Lübnan'ın huzur, istikrar ve güvenliği için Lübnan devleti ve halkına desteğini sürdürecektir."

Lübnan Kızılhaç'ı, dün akşam ülkenin doğusundaki Bekaa Vadisi'nde yer alan El Kaa kasabasında gerçekleşen intihar saldırısı sonucu 8 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

El Kaa kasabasında pazartesi sabah da 4 intihar bombacısının üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu 5 kişi ölmüş, 15 kişi yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.