Dışişleri Bakanlığında “Bizim Oralar” temalı resim sergisi

Dışişleri Bakanlığında “Bizim Oralar” temalı resim sergisi
ANKARA (AA)- Dışişleri Bakanlığında ressam Zeki Serbest’in “Bizim Oralar” temalı yağlı boya resim sergisi açıldı. Suna Çokgür Ilıcak Sanat...

ANKARA (AA)- Dışişleri Bakanlığında ressam Zeki Serbest’in “Bizim Oralar” temalı yağlı boya resim sergisi açıldı.

Suna Çokgür Ilıcak Sanat Galerisi’ndeki açılışa Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Meksika ve Norveç büyükelçiliği temsilcileri, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile Ankara’daki sanat camiasından isimler katıldı.

Dışişleri Bakanlığı Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcısı Oya Tunga Çağlı, açılışta yaptığı konuşmada, ressam Zeki Serbest’i konuklara tanıtarak, eserlerinin Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye’nin birçok dış temsilciliğini süslediğini vurguladı. Sanatçının bugüne kadar 80 kişisel sergi, 137 yarışma veya karma sergiye katıldığının altını çizen Çağlı, Serbest’in eserlerinde daha çok memleketi Samsun’un Ladik ilçesini resmetmeyi tercih ettiğini belirtti.

Ressam Zeki Serbest, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resimlerin çıkış noktasının çocukken memleketi Ladik’te yaşadığı güzel anılar olduğunu ifade etti. Serbest, “Şu an İzmir’de yaşıyorum ama gönlüm hala Ladik’te. Büyükşehir’in sıkıcı havasını yaptığım resimlerle ferahlatmaya çalışıyorum ve bunda da çocukken Ladik’te yaşadıklarım ilham kaynağı oluyor” dedi.

Serbest ayrıca, eserlerini yarı soyut yarı figüratif bir tarzda resmettiğini, bu sayede resimlerin herkese hitap eden özelliğe sahip olduğunu aktardı.

Sergi, 2 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.