Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz:
"Bu topraklarda etnik kökeni, mezhebi, meşrebi farklı olabilir ama biz bu toprakların bin yıllık sahipleri ve ikamet eden insanları olarak bugüne kadar beraber yaşadığımız gibi bundan sonrada barış ve güven içerisinde beraber yaşayabiliriz, yaşamalıyız"

ELAZIĞ (AA) - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Bu topraklarda etnik kökeni, mezhebi, meşrebi farklı olabilir ama biz bu toprakların bin yıllık sahipleri ve ikamet eden insanları olarak bugüne kadar beraber yaşadığımız gibi bundan sonrada barış ve güven içerisinde beraber yaşayabiliriz, yaşamalıyız." dedi.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Elazığ Müftülüğünce Edibecan Müftülük konferans salonunda gerçekleştirilen "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım" konulu konferansta konuşan Yılmaz, Kutlu Doğum Haftasını idrak etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Asrısaadetten bugüne kadar insanların her vesileyle Hazreti Peygamberi anmak, anlamak ve idrak etmek için çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanlığınca 1989 yılından beri 14-21 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası etkinleri düzenlendiğini anımsattı.

Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki konusunun ile ülkenin içinden geçtiği sıkıntılı süreçle alakalı olduğunu aktaran Yılmaz, "Türkiye'de meydana gelen olaylara yeni bir perspektif kazandırmak üzere 'Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım' dedik. Yani bu topraklarda etnik kökeni, mezhebi, meşrebi farklı olabilir ama biz bu toprakların bin yıllık sahipleri ve ikamet eden insanları olarak bugüne kadar beraber yaşadığımız gibi bundan sonrada barış ve güven içerisinde beraber yaşayabiliriz, yaşamalıyız. Bunun anahtarları bizde var, uygulamaları da var.'' diye konuştu.

Bugün ülke nüfusunun yüzde 99'unun Müslüman olduğu bir coğrafyada, insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşayamaması için hiçbir sebep olmadığını dile getiren Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu kadar Müslümanlığın aktığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Eskiden yüzde ellileri bulmayan bir Müslümanken bu coğrafyanın sahipleri farklı insanlarla yaşamasını bilmişlerdir. Şimdi niye kendi dinlerinin mensubu olan ve aynı kıbleye denen insanlar bir arada yaşayamasınlar. Etnik köken veya mezhebi farklılık niye ayrıştırılsın, elbette buna gerek yok. Bu yüzden bu sene dedik ki biz tevhidi konuşalım, vahdeti konuşalım."

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör ise Kutlu Doğum Haftası'nın amacının Hazreti Peygamberi daha iyi tanımak, anlamak ve idrak etmek olduğunu belirterek, insanoğlunun onu tanımadığı, anlamadığı ve yolundan gitmediği sürece kurtuluşa ermesinin mümkün olamayacağını vurguladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.