Diyanetten gurbetçiye manevi destek

Diyanetten gurbetçiye manevi destek
Diyanet İşleri Başkanlığının seminerlerinden 2,5 yılda 13 bin 600 gurbetçi yararlandı

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı aile seminerleri projesi kapsamında, 2,5 yılda yurt dışında yaşayan 13 bin 600 gurbetçiye manevi destek hizmeti verildi.

Alınan bilgiye göre, hastaneler ve sosyal hizmet kurumlarında kalan gençlere, çocuklara, ailelere ve cezaevlerindeki mahkumlara manevi destek hizmeti veren Di̇yanet İşleri̇ Başkanlığı, yurt dışındaki Türk vatandaşlarına yönelik projelerine de devam ediyor.

Bu kapsamda 2013 yılından bu yana yurt dışında yaşayan vatandaşlar için düzenlenen aile seminerlerden 13 bin 600 kişi yararlandı.

Almanya, Fransa, Belçika ve Avusturya gibi Türk nüfusun yoğun yaşadığı Avrupa'nın birçok ülkesinde hizmetlerini sürdüren Diyanet İşleri Başkanlığı, bu vatandaşların aile bütünlüğünün korunması, güçlendirilmesi ve karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik bilinç ve farkındalık oluşturulması amacıyla aile seminerleri düzenliyor. Bu seminerlerde evlilik ve aile hayatı, aile içi iletişim, aile kurumunun önemi, çocuğa dini, ahlaki değerlerin ve ibadet alışkanlığının kazandırılması, ergenlik, evlilikte ilk yıllar, milli kimliğin pekiştirilmesi ve iki kültür arasında kalma gibi konular anlatılıyor, vatandaşların diğer sorunları da dinlenerek çözüm üretilmeye çalışılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.