Diyanet'ten Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk'e inceleme!

Diyanet'ten Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk'e inceleme!
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk'ün açıklamalarına ilişkin ön inceleme başlattıklarını açıkladı.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Özafşar: "Kastı aşan ifadeler nedeniyle ön inceleme başlattık, Müftümüzü Ankara'ya davet ettik, kendisini dinleyeceğiz" dedi.
 
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar,  Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk'ün açıklamalarına ilişkin ön inceleme  başlattıklarını bildirdi.
 
Özafşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müftü Öztürk'ün Camiler ve  Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmanın,  "kastını aştığını ve içinde muğlak ifadeler barındırdığını" söyledi.
 
Bu ifadeler nedeniyle ön inceleme başlattıklarını belirten Özafşar,  "Müftümüzü Ankara'ya davet ettik, görüşeceğiz, kendisini dinleyeceğiz" dedi.
 
Konuşma metninin de inceleneceğini dile getiren Özafşar, konunun  değerlendirme aşamasında olduğunu kaydetti.
 
MÜFTÜ NE DEMİŞTİ?
 
Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk yaptığı konuşmada bu sözleri söylemişti: "18 yaşındakinin zinasına karşı çıkamıyorsanız, 7 aylık bebeğe tecavüze karşı çıkmak timsahın gözyaşlarıdır. Şehvet öyle bir şeydir ki, sınırda durmazsanız, duracağınız hiçbir yer yoktur. Allah-u Teala ‘Cahiliyetin kadınları gibi sergilemeyin, göstermeyin’ diyor. Gençlerimiz sadece Allah’ın huzurunda eğilmelidir. Hür gençler olarak onları yetiştirmeliyiz. Anneler, babalar çocuklarımızı sevelim. Öğretmenler çocuklarımızı okutalım, vakıflarımız, görevlilerimiz çocuklarımızı yetiştirelim ama bizim için değil, Allah için yetiştirelim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.