Diyarbakır Bağlar'daki terör saldırısı

Diyarbakır Bağlar'daki terör saldırısı
Bağlar'daki terör saldırılarında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Gümüşhaneli Komiser Yardımcısı Tamer Aktaş'ın cenazesi, Trabzon'a daha sonra da karayoluyla memleketi Gümüşhane'ye gönderildi

TRABZON (AA) - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Komiser Yardımcısı Tamer Aktaş'ın cenazesi, Trabzon'a getirildi.

Bağlar ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik 31 Mart'ta düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bugün şehit düşen Komiser Yardımcısı Aktaş'ın (40) cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından, Türk Hava Kuvvetleri Türk Yıldızları'na ait askeri uçakla, Trabzon Havalimanı'na nakledildi.

Şehit Aktaş'ın cenazesiyle beraber eşi Fatma Aktaş, 4 yaşındaki kızı Betül Aktaş ve kayınvalidesi Zeynep Öztürk de Trabzon'a geldi.

Cenazenin getirilmesinin ardından havalimanında düzenlenen törene, şehit Aktaş'ın annesi Melahat Aktaş ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar, çok sayıda polis ve askeri erkan katıldı.

Askeri uçaktan indirildikten sonra polis tören mangasınca bir süre omuzlarda taşınan Aktaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, daha sonra cenaze nakil aracına konularak karayoluyla memleketi Gümüşhane'ye gönderildi.

Şehit Aktaş'ın naaşının havalimanından gönderilmesi sırasında gözyaşlarını tutamayan eşi Fatma Aktaş ve kayınvalidesi Zeynep Öztürk güçlükle ayakta durdu. Şehit Aktaş'ın annesi Melahat Aktaş ise oğlunun cenazesinin getirilişini ambulanstan izledi.

Şehit Komiser Yardımcısı Tamer Aktaş'ın babası Temel Aktaş'ın ise 2 yıl önce vefat ettiği öğrenildi.

Artvin'de görevliyken geçici görevle Diyarbakır'a gittiği belirtilen şehit Aktaş, yarın Gümüşhane kent merkezindeki Cemaliye Camisi'nde, öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından kent merkezindeki Emirler Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde 31 Mart günü, terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalar için Diyarbakır'da geçici görevlendirilen personelin içinde bulunduğu servis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla saldıra bulunulmuş, patlamada 7 polis şehit düşmüş, aralarında Tamer Aktaş'ın da bulunduğu 15'i polis ile 30 kişi de yaralanmıştı.

Saldırıya ilişkin gözaltına alınan 12 şüpheliden 9'u adliyeye sevk edilmiş, 4 şüpheli ise tutuklanmıştı.

Öte yandan, Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ile Emniyet Müdürü Orhan Kar, şehit Tamer Aktaş için taziye mesajı yayımladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.