Diyarbakır'da Kobani protestoları

Diyarbakır'da Kobani protestoları
DBP Diyarbakır İl Başkanı Zümrüt: "Kobani'de direniş sürdüğü müddetçe bu kentte de direniş devam edecektir"

 Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, "Kobani'de direniş sürdüğü müddetçe bu kentte de direniş devam edecektir" dedi.

 Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD'in saldırılarını protesto etmek amacıyla DBP Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçe teşkilatları önünde toplanan partililer, ofis semtindeki Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasına yürüdü.

Burada toplanan gruba hitap eden İl Başkanı Zümrüt, il örgütü olarak Suriye sınırına kitlenin akışını sağlamak çabasında olduklarını belirterek, amaçlarının demokratik eylemler gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Kobani için bu kentte her gün planlama yapacaklarını söyleyen Zümrüt, şöyle konuştu:

"Kobani'de direniş devam ettiği müddetçe bu kentte de direniş devam edecektir. Her gün bu direnişin planlamasını yapacağız, alanlarda ve sokaklarda olacağız. Kobani'de insanlık koridoru açılmadan Diyarbakır olarak asla bu direnişten vazgeçmeyeceğiz. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Nerede bir etkinlik ve planlama varsa hepsini birlikte yürüteceğiz. Şu anda sınırda nöbet devam ediyor. Tüm halkımızı hem sınıra hemde Diyarbakır'da nöbet eylemi yapması için duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Bir gazetecinin yarın kepenk kapatma eylemi olacağına ilişkin sorusu üzerine Zümrüt, "Kepenk kapatma eylemi gündemimizde bulunmuyor" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.