Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği

Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği
Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" adıyla düzenlenen etkinliğin yapılacağı Bağlar ilçesindeki parkta vatandaşlar toplanmaya başladı- Kentin değişik yerlerinden gelen vatandaşlar, alana güvenlik kontrolünden

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da, "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğinin yapılacağı merkez Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda vatandaşlar toplanmaya başladı.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" adıyla gerçekleştirilen etkinliğe katılmak için Diyarbakır'ın yanı sıra yurt dışından ve farklı şehirlerden gelenler, hem platform tarafından tahsis edilen hem de gönüllü vatandaşların araçlarıyla parka ücretsiz taşınıyor.

Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar 3 polis noktasında üst aramasından geçirildikten sonra alana alınıyor. Alandaki koordinasyon, platform tarafından görevlendirilen kadınların da bulunduğu 3 bine yakın kişi tarafından sağlanıyor.

- PKK'nın katlettiği vatandaşlar unutulmadı

Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça, "Kutlu Doğum Etkinliğine Hoşgeldiniz" yazılı afişlerin bulunduğu platformda, "Şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız" yazılı pankartta, 6-7 Ekim 2014'te yaşanan olaylarda vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları ile uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın fotoğrafları da yer alıyor.

Belirlenen alana yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek, içecek ve flama satışı yapıyor. Vatandaşlara ücretsiz su dağıtılan alanda ayrıca, Peygamber Sevdalıları Platformunca yiyecek ve içeceklerin satışa sunulduğu kermes açıldı.

Alanda rahatça ulaşılabilecek noktalara kayıp çocuklar için bir çadır ile çok sayıda gönüllü doktor, hemşire ve sağlık görevlisi ile bir ambulansın görev yapacağı 4 noktada sağlık çadırları kuruldu.

Platformu göremeyen vatandaşlar için alanın bazı bölümlerine ekran ve ses sistemleri kuruldu, iletişimin kesintisiz sağlanması için de seyyar baz istasyonları yerleştirildi.

Bazı aileler ise yanlarında getirdikleri yiyeceklerle belirlenen alanda piknik yapıyor.

Vatandaşlar, seslendirilen Kürtçe ve Türkçe ilahiler eşliğinde etkinliğin başlamasını bekliyor.

- Program akışı

Saat 13.00'te başlayacak etkinlikte, Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ve Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım birer konuşma yapacak.

9 Haziran 2015'de Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı Baran ile ilgili sinevizyon gösterimi yapılacak. Suriye Şam Emevi Camii Müezzini Hafız Şeyh Münir Abdulcebbar'ın okuyacağı Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından çeşitli gruplar tarafından ilahiler seslendirilecek.

Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği

Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.