Diyarbakır'da Polis Üç Dilde "evde Kal" Anonsu Yaptı

Diyarbakır'da Polis Üç Dilde "evde Kal" Anonsu Yaptı
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında vatandaşlar, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda Türkçe,...

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında vatandaşlar, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda Türkçe, Kürtçe ve Zazaca anonslarla uyarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanların sokağa çıkmasının sınırlandırılmasının ardından yürüttüğü çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda ekipler, araçlardan, merkez Sur, Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde yoğunluk bulunan alanlarda, Türkçe ve Kürtçe anonslarla vatandaşları evlerinde kalmaları konusunda ikaz etti.

Ekipler, Zaza kökenli vatandaşların yaşadığı Eğil, Ergani, Çermik ve Dicle ilçelerinde ise anonslarına Zazaca'yı da ekleyerek üç dilde anons yapıyor.

Ekipler, anonslarda şu ifadeleri kullandı:

"Değerli vatandaşlarımız, evlerinizde kalmanız sizin ve sevdiklerinizin sağlığı açısından önemlidir. Bu sebeple zorunlu haller dışında dışarıya çıkmamanızı rica ediyoruz. Lütfen evlerimize dönelim. Değerli Diyarbakırlı vatandaşlarımızdan ricamızdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.