Diyarbakır'da şehitler için tören

Diyarbakır'da şehitler için tören
Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarının silahlı saldırısında şehit olan 2 asker ve 2 polis memurunun cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan 2 asker ve 2 polis memuru için tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesinde düzenlenen törende, şehit Jandarma Uzman Çavuş Sercan Yılmaz, Jandarma Uzman Onbaşı Osman Kaya, polis memurları Mücahit Soydemir ve Ömer Faruk Sayıl'ın Türk bayrağına sarılı naaşları meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Jandarma Bölge Komutanlığında görevli Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, törende yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütünün ülkedeki huzur ve güven ortamını bozmak için halk üzerinde korku yaratmaya çalıştığını söyledi.

Terör örgütünün çukur kazarak, barikat kurarak, güvenlik güçlerine sinsice saldırdığını belirten Çelikkollu, şöyle konuştu:

"Terör örgütü, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanıyor. Araç yakıp, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek, masum insanları ve beşikteki bebekleri bile bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize daha artan bir inanç, azim ve kararlıkla devam edeceğiz."

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan katıldı.

Törenin ardından şehit Yılmaz'ın naaşı Adana, Kaya'nın cenazesi Van, Soydemir'in naaşı Osmaniye ve Sayıl'ın cenazesi de Kahramanmaraş'a gönderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.