Diyarbakır'da Terör Örgütü Operasyonu

Diyarbakır'da Terör Örgütü Operasyonu
Diyarbakır il merkezi ve Silvan'da düzenlenen operasyonda yaralanan 7 terörist yakalandı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da eylem yapmak üzere kırsaldan geldiği tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda 7 terörist yaralı yakalandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, güvenlik güçleri olaylara katılmak ve terör eylemlerinde bulunmak üzere örgütün dağ kadrosundan 6 teröristin il merkezine, 2 teröristin de Silvan ilçesine gelerek eylem hazırlığında olduğunu tespit etti.

Operasyon gerçekleştiren güvenlik güçleri, il merkezinde teröristleri durdurmak istedi. Teröristlerin ateş açması üzerine güvenlik güçleriyle çatışma çıktı. Çatışmada 6 terörist yaralı yakalandı.

Silvan ilçesinde düzenlenen operasyonda ise güvenlik güçleriyle çatışmaya giren terörislerden 1'i yaralı yakalandı. Diğer teröristin de olay yerinden kaçtığı öğrenildi.

- Mühimmat ele geçirildi

Bağlar ilçesinde düzenlenen operasyonda ise bir otomobilde 5 el bombası, 3 uzun namlulu silah ile 2 tabanca ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Bağlar İlçesinde IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler nedeniyle güvenlik önlemini yoğunlaştıran polis, şüphe üzerine durdurduğu bir otomobilde arama yaptı. Aramada, araçta 5 el bombası, 3 uzun namlulu silah ile Glock marka 2 tabanca bulundu.

Otomobildeki 4 kişi gözaltına alındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.