Diyarbakır'da Yasak Kalktı, Ortalık Karıştı

Diyarbakır'da Yasak Kalktı, Ortalık Karıştı
Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Diyarbakır'da IŞİD'in saldırılarını bahane eden grupların çıkardığı olaylar akşam saatlerinde yeniden alevlendi.

Tarım Bakanı Mehdi Eker'in "Sokağa çıkma yasağı kaldırıldı." dediği Diyarbakır'da IŞİD'in saldırını bahane eden grupların çıkardığı olaylar akşam saatlerinde yeniden alevlendi. Molotof kokteyli, havai fişek ve taşla saldıran gruba polis müdahale etti.

YASAK KALKTI, ORTALIK KARIŞTI

Valiliğin sokağa çıkma yasağını kaldırmasının ardından kentte olaylar yeniden başladı. Birçok cadde ve sokakta bir araya gelen gruplar, yollara barikatlar kurdu. Ateşler yakarak, slogan atan ve iş yerlerine zarar veren gruplara, polis biber gazlarıyla müdahale etti.

TAŞ VE HAVAİ FİŞEKLİ SALDIRI

Müdahalenin üzerine ara sokaklara kaçan göstericiler, zırhlı araçlara, taş, molotofkokteylli ve havai fişeklerle saldırdı. Bir grup gösterici ise AK Parti İl Başkanlığının bulunduğu binaya havai fişek ve taşlarla saldırdı. Bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polisin müdahalesi sonucu grup kısa süre içerisinde dağıldı.

ASKER HAZIR BEKLETİLİYOR

Öte yandan, şehrin her bölgesinde polis zırhlı araçları devriye görevi yaparken, önceki gece saatlerinde kentin çeşitli bölgelerinde zırhlı araçlarla birlikte konuşlandırılan askerler de olası bir duruma karşı hazır bekletiliyor.

POLİS MERKEZİNE SALDIRI

Öte yandan polis merkezine silahlı saldırıda bulunan kişiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Saldırıda 2 polis memuru yaralanırken iki saldırgan yakalandı.

Alınan bilgiye göre olay merkez Bağlar ilçesi Sento Caddesi'nde meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan 10 Nisan Polis Karakolu'na bazı kişiler silahla ateş açtı. Polisin karşılık vermesi üzerine kısa süre çatışma yaşandı. Kaçmaya çalışan saldırganlardan ikisi yakalandı. Saldırganların üzerinde tabanca ele geçirildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.