Diyarbakır'daki terör operasyonu

Diyarbakır'daki terör operasyonu
Sur ilçesinde süren operasyonlarda çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Hakan Mustafa Kaçar'ın baba evinde yas var

İZMİR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü PKK üyelerine yönelik operasyonda şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Hakan Mustafa Kaçar'ın baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor.

Askeri yetkililer, şehidin Narlıdere ilçesinde yaşayan ailesine oğullarının şehit olduğu haberini verdi. Ardından evin bulunduğu Ilgaz Sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehidin yakınları evlerinde taziyeleri kabul etti. Baba Yunus Kaçar'ın acı haberi aldıktan sonra oğlunun naaşını almak üzere Diyarbakır'a gittiği bildirildi.

- "Evini tamir ettirmek istiyordu"

Şehidin halası Melek Demirci, gazetecilere açıklamasında, yeğeninin Ağrı'nın Patnos ilçesinde göreve başladığını, 10 gün önce de Diyarbakır'ın Sur ilçesine görevlendirildiğini söyledi.

Şehidin 6 yıl önce annesini kaybettiğini ifade eden Demirci, yaklaşık 6 ay önce evlenen yeğeninin kendisine, "Hala evimi toparlayacağım, tamir ettireceğim. Babam, kız kardeşim ve babaannem hasta, onlara bakacağım" dediğini aktardı.

Yeğeniyle son olarak pazartesi günü telefonda konuştuklarını ve kendilerinden dua isteğini anlatan Demirci, üzüntülerinin büyük olduğunu belirtti.

Demirci, şehit babasının 2 odalı, soba ile ısınan gecekondu bir evde yaşadığına değinerek, ailenin durumunun iyi olmadığını kaydetti.

Şehidin eniştesi Şahabettin Çimen, "Annesi vefat etti, babası, kız kardeşi ve babaannesi hasta. Bu kadar emek verdiğimiz çocuğumuzu şehit verdik ama bundan şeref duyuyoruz. Ağlamayacağız, onları güldürmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.