Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır'daki terör saldırısı
Saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Sabri Acem memleketi Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verildi- Şehidin babası Erkan Acem: - "Ağlamayacağım. Oğlum feda olsun. Bir canım var onu da veririm devlete"

MERSİN (AA) - Diyarbakır'daki jandarma karakoluna terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Uzman Onbaşı Sabri Acem, memleketi Mersin'in Tarsus ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır Asker Hastanesindeki törenin ardından havayoluyla Adana'ya getirilen şehit Acem'in naaşı, buradan karayoluyla Tarsus ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Şehit Ramazan Alper Sokağı'ndaki baba ocağına getirildi.

Gözyaşları ve dualarla karşılanan cenazenin getirilişi sırasında şehidin annesi Seval Acem, "Kuzum, her şeyim benim, damat Sabrim, güzel gözlü kuzum. Ben yakışırım oraya, sen yakışmazsın sülün boylum. Kurban olurum ben sana, beni de gömün kuzumun yanına. Ben dayanamam bu acıya" diyerek ağıt yaktı.

Şehidin askeri bere takan kardeşi İhsan Acem de cenaze aracındaki ayyıldızlı tabuta sarılarak, gözyaşı döktü.

Baba ocağından helallik alınmasının ardından Ulu Cami'de düzenlenen cenaze törenine baba Erkan, anne Seval ile şehidin erkek kardeşi İhsan Acem'in yanı sıra, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, bazı milletvekilleri, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, siyasi parti temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Mersin İl Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi defnedileceği Tarsus Şehitliği'ne götürülmek üzere araca alındı.

Bu sırada şehidin babası Erkan Acem, "Köpeklere karşı ağlamayacağım. Ağlamayacağım, sevindirmeyeceğim köpekleri. Onlar cezasını bulacak. Benim oğlum cesur, savaştı, ağlamayacağım. Oğlum feda olsun. Bir canım var onu da veririm devlete." diyerek, cenaze kortejinin ardından yürüdü.

Şehidin kortej eşliğinde Tarsus Şehitliğine getirilen cenazesi burada toprağa verildi.

Bu arada, eşinden ayrı yaşayan şehidin babası Erkan Acem'in acı haberi aldıktan sonra KKTC'den Tarsus'a geldiği belirtildi.

Öte yandan, şehidin eşi Ayşegül Acem'in de geçirdiği ameliyatın ardından tedavisi devam ettiği için cenazeye katılamadığı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.