Diyetinizi bozmayacak lezzetli kek tarifleri

Pasta yiyip yine de kilo verebilir misiniz? Kulağa rüya gibi geliyor ama gerçek oldu. Sadece kilo vermemize yardımcı olmayı amaçlamıyor, aynı zamanda daha sağlıklı bir yaşam tarzına giden yolda gerçek anlamda ezber bozan tarifler ssunuyoruz.
İşte size küçük ve tatlı bir kek diyeti
Kabarık, düşük karbonhidratlı çikolatalı kek tarifi
Malzemeler:
100 gr yulaf gevreği
50g protein tozu veya çikolata)
1 olgun muz
Bir miktar badem veya soya sütü
30g kakao
150g bitki bazlı vegan yoğurdu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
1. Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Kek kalıbını fırın kağıdıyla kaplayın.
2. Yulaf ezmesini ince un haline gelinceye kadar öğütün.
3. Muzu ince bir macun haline gelinceye kadar ezin.
4. Yulaf ezmesi ununu, protein tozunu, kabartma tozu, kakaoyu karıştırın.
5. Muz püresini, yoğurdu, bir miktar vegan sütü ve yumurtayı ekleyin. Hepsini iyice karıştırın.
6. Hamuru kalıba dökün ve pişirin : Hamuru kalıba dökün ve yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
7. Soğutun ve servis yapın
İpuçları:
Pastaya başka bir lezzet dokunuşu kazandırmak için fındık, çikolata parçaları veya meyve ekleyebilirsiniz. Tercihinize ve tatlandırıcı seçiminize göre tatlılığı ayarlayabilirsiniz. Glutensiz bir versiyon için sadece glutensiz yulaf ezmesi kullanabilirsiniz.
Toplam kalori: yaklaşık 1044 kcal
Porsiyon başına kalori (10 porsiyon): yaklaşık 110 kcal
Düşük karbonhidratlı havuçlu kek
Mazemeler:
200 gram ince rendelenmiş havuç
100 gr badem unu
50 gr hindistan cevizi unu
3 yumurta
100g eritritol veya başka bir düşük kalorili tatlandırıcı
1 çay kaşığı Kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı hindistan cevizi
1/4 çay kaşığı tuz
60 ml bitkisel yağ veya eritilmiş tereyağı
İsteğe bağlı: 50 gr kıyılmış ceviz
Krema için:
200 gr krem peynir
50 gr tereyağı oda sıcaklığında
50g eritritol
1 çay kaşığı vanilya özü
Hazırlanışı :
1. Fırınınızı önceden 180°C'ye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın veya fırın kağıdıyla kaplayın.
2. Havucu hazırlayın: Havuçları ince ince rendeleyin.
3. Kuru malzemeler: Büyük bir kapta badem unu, hindistancevizi unu, kabartma tozu, tarçın, hindistan cevizi ve tuzu karıştırın.
4. Islak malzemeler: Ayrı bir kapta yumurtaları, tatlandırıcıyı ve yağı (veya eritilmiş tereyağını) kabarıncaya kadar çırpın.
5. Malzemeleri birleştirin: Kuru malzemeleri ıslak malzemelerle karıştırın. Rendelenmiş havuçları ve isteğe bağlı fındıkları ekleyin ve iyice birleşene kadar karıştırın.
6. Fırında Pişirin ve Soğutun: Hamuru hazırlanan kalıba dökün ve yaklaşık 30-35 dakika veya ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Pastayı kalıptan çıkarmadan önce tamamen soğumasını bekleyin.
8. Kremayı hazırlayın: Krema için krem peyniri, tereyağını, toz eritritol ve vanilya ekstraktını krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
9. Süsleyin ve servis yapın: Kremayı soğumuş kekin üzerine eşit şekilde yayın. Kek hemen servis edilebilir veya daha sıkı bir krema kıvamı için buzdolabında saklanabilir.
İpuçları:
Kremanın güzel ve kremsi olması için tüm malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun.
Vegan versiyonu için, yumurtaları keten tohumu yumurtası (1 çorba kaşığı 1-2 yemek kaşığı suyla karıştırın) veya chia yumurtası (1 çorba kaşığı chia tohumunu 3 yemek kaşığı suyla karıştırın) ile değiştirebilir ve bitki bazlı bir alternatif seçebilirsiniz. krem peynir.
Toplam kalori: yaklaşık 2082 kcal
Porsiyon başına kalori (10 porsiyon): Porsiyon başına yaklaşık 208 kcal
Düşük karbonhidratlı şeftalili cheesecake
Mazemeler:
Zemin için:
100 gr öğütülmüş badem veya badem unu
50 gr tereyağı, eritilmiş
Seçtiğiniz eritritol
Kreması için:
500 gr kefir peyniri (Labne de olabilir)
200 gr krem peynir
2 yumurta
100g eritritol (veya başka bir düşük kalorili tatlandırıcı)
Vanilya özütü
1-2 yemek kaşığı limon suyu
2-3 adet taze şeftali, ince dilimler halinde kesilmiş
Hazırlanışı :
1. Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Kelepçeli bir kalıbı yağlayın veya pişirme kağıdıyla hizalayın.
2. Tabanı hazırlayın: Öğütülmüş bademleri, eritilmiş tereyağını ve tatlandırıcıyı bir kasede karıştırın. Karışımı kelepçeli tavaya bastırın ve hafifçe kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
3. Dolguyu karıştırın: Kefir peyniri, krem peynir, yumurta, eritritol, vanilya ekstraktı ve limon suyunu geniş bir kapta homojen bir karışım oluşana kadar çırpın.
4. Şeftali ekleyin: Tavanın altına birkaç dilim şeftali koyun ve üzerine cheesecake dolgusunu dökün. Dolgunun üzerine ilave şeftali dilimleri yerleştirebilirsiniz.
5. Fırında pişirin ve soğutun: Cheesecake'i yaklaşık 45-55 dakika pişirin. Kenar sağlam olmalı, ancak ortası hala biraz titrek olmalıdır. Pastayı kalıpta soğumaya bırakın ve ardından birkaç saat (tercihen bir gece) buzdolabına koyun. Pastayı soğuk veya oda sıcaklığında servis edin.
İpuçları:
Turşu şeftali kullanıyorsanız, fazla sıvıyı gidermek için iyice süzün. Daha taze bir dokunuş için dolguya biraz limon kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz. Pastayı taze şeftali dilimleriyle de süsleyebilirsiniz.
Porsiyon başına kalori (10 kalori): yaklaşık 200 kalori
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.