Diz ağrıları 1 saatte son buldu

9 yıldır diz ağrıları çekerek yürüyemez hale gelen 59 yaşındaki kadın, yaklaşık 1 saat süren ameliyatın ardından yeniden yürümeye başladı. 

5 çocuk annesi Rüjdiye İdem’in 9 yıldır dizlerinde yaşadığı ağrı son yıllarda yürüme güçlüğüne neden oldu. Namaz kılamayan, biraz yürüyünce dinlenme ihtiyacı hisseden, eğilip doğrulamayan kadın günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi. Cerrahi müdahale dışında kök hücre tedavisi ve fizik tedavi gibi cerrahi dışı tüm tedavi yöntemlerini deneyen Rüjdiye İdem, sonuç alamayınca ameliyat olmaya karar verdi.
Van’dan Konya’ya gelen Rüjdiye İdem, Medova Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Murat Türkütanıt’a muayene oldu. Tip 2 Diyabet (Şeker hastalığı), tansiyon, kolesterol yüksekliği, bel fıtığı ve kanal darlığı gibi rahatsızlıkları da bulunan hastaya, ‘Total Diz Protezi’ ameliyatı yapılması kararlaştırıldı. Yaklaşık 1 saat süren ameliyatta, özel parçalar ile kaplanarak ağrısız eklem hareketi için tasarlanan yapay bir eklem oluşturuldu. Ameliyattan sonraki gün yürümeye başlayan hasta 3. gün taburcu edildi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar