Doğrul: Seyyanen Zam İstiyoruz

Doğrul: Seyyanen Zam İstiyoruz
Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul, memurun alım gücünün düştüğüne dair açıklama yaptı

Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul, memurun alım gücünün düştüğüne dair açıklama yaptı. Günümüz şartlarında ihtiyaçların ve beklentilerin eskisi gibi olmadığına dikkat çeken Doğrul, dolayısıyla bir memurun ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli maddi tutarın da eskisi gibi olmadığını söyledi. “Bugün yoksulluk sınırı sekiz bin liralara dayanmışken bu ücretin yarısını alan bir memur için aman efendim daha ne istiyorsun diyemezsiniz. Deseniz bile bir anlam ifade etmez” diyen Doğrul, memurun insanca yaşamak istediğini söyledi.

SEYYANEN ZAM VERİLMELİ

Memurun masada kaybettiğini iddia eden Doğrul, “Öğretmen 4/1 3699 lira olan maaşı 3927 liraya yükselmiş. Aldığı zam 226 liradır. Hemşire 3592 lira olan maaşı 3814 lira olmuş. Aldığı zam 222 lira memur ise 2951 lira olan maaşı 3136 lira olmuş 185 lira zam almıştır. Yani yoksulluk sınırı bir yılda 1052 lira artarken memur bu rakamın ancak dört biri kadar bir zam alabilmiştir. Sonuç olarak yalnızca bir yıl için verilen örnek bu ise diğer yılları varın siz hesaplayın. Demek oluyor ki memurun yoksullaşmasının üç temel nedeni vardır. Birincisi masa başında istediğini alamamak, ikincisi enflasyon rakamlarının gerçek dışı olması, üçüncüsü aldığı maaşın diğer kıymetler karşısında erimesidir. Bu durumun düzeltilmesi ancak memura yeniden bir seyyanen zam verilmesi ve 3600 ek göstergenin vakit geçirilmeden çıkartılmasıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.