Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı

Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı
Van'da bu yıl 6'ncısı düzenlenen ve dört gün süren Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı yoğun ilgi gördü- Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe:- "Fuarda çok modern ekipmanlar yer aldı. Fuarda çok ciddi indirimlerin olduğunu gördük. İnşallah hem bölgemiz

VAN (AA) - Van'da bu yıl 6'ncısı düzenlenen ve dört gün süren Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı yoğun ilgi gördü.

Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezindeki fuara, çeşitli illerden 70 firma katıldı. Kentlerle sembolleşen ürünlerin yanı sıra firmalar tarafından üretilen doğal ürünlerin de sergilendiği fuar, yoğun ilginin ardından sona erdi.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yaptığı açıklamada, fuarın çok ilgi gördüğünü belirterek, Van'ın tarım ve hayvancılıkta önemli şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Van'ın organik tarımın merkezi haline geldiğini kaydeden Özgökçe, şöyle devam etti:

"Son dönemlerde organik tarımın yapıldığı en önemli kentlerden biri Van ilimizdir. Herkesin arayıp da bulamadığı, ilaçlamanın ve tarımsal zehir atıklarının en az olduğu bölgemizde, böyle bir fuarın düzenlenmesi çok önemlidir. Fuarda çok modern ekipmanlar yer aldı. Fuarda çok ciddi indirimlerin olduğunu gördük. İnşallah hem bölgemizde hem de komşumuz İran'dan insanlar gelip, bu modern ekipmanlardan alıp, en iyi tarımı gerçekleştirecektir. Kötü aletle iyi üretim yapılamaz. Bu açıdan fuar, inşallah hem ilimizin hem de ülkemizin kalkınmasında hayırlı olur. Fuarı düzenleyen ve fuara ilgi gösteren herkese teşekkür ederiz."

Fuarı düzenleyen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ise bu sene 6'ncısı düzenlenen fuarın sonuna gelindiğini belirterek, fuarın çok verimli ve bereketli geçtiğini söyledi.

- "Hedeflenen 50 milyon liraya ulaşıldı"

Türkiye'nin en verimli fuarlarından birini gerçekleştirdiklerini ifade eden Güler, şöyle konuştu:

"Amacımız fuarı, uluslararası pazara da hitap edecek bir arenaya taşımaktır. Fuarımızı Türkiye'nin sayılı fuarlarından biri haline getirmek istiyoruz. Orta vadede bunu gerçekleştirip hem bölgemize hem de ülkemize yepyeni bir fuar kazandıracağız. Bu fuarla hedefimiz 50 milyon lirayla ilimiz ve bölgemize katkı sağlamaktı. Hedefimizi de büyük ihtimalle aştık. Bu durum, bizim açımızdan çok sevindirici. Bu durum ilimizin nasıl bir cazibe merkezi olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek devam edeceğine inanıyoruz."

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ise Van'ın bölgenin en önemli kentlerinden biri olduğunu belirterek, bölgede temel geçim kaynağının hayvancılık ve tarım olduğunu vurguladı.

Van'ın hayvancılık ve tarım konusunda geliştiğini ifade eden Soğanda, "Van'ımıza cazibe merkezi kapsamında böyle bir eserin kazandırılmış olması sevindirici. Bu fuarla ilimiz bölgenin, Türkiye'nin hatta Ortadoğu'nun merkezi haline gelmiş durumda. Bölgeden ve Türkiye'nin farklı yerlerinden hatta yurt dışından insanlar fuar için buraya geliyor. Bu hem Van hem de ülkemiz için sevindirici bir durum. Her sene fuarın düzenlenmesi Van'ımızı cazibe merkezi haline getirmektedir." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.