Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış
Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceyle Ağrı'da ölçüldü- Kar ve tipi nedeniyle bölgede 216 mahalle ve köy yolu ulaşıma kapandı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Batı Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede, hava durumunun çok bulutlu ve aralıklarla kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük sıcaklıklar, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 10, Kars'ta 4, Iğdır, Erzincan, Erzurum ve Ardahan'da 2 ve Tunceli'de 0 derece ölçüldü.

Bölgede gün içindeki en yüksek sıcaklıkların Iğdır'da 4, Erzincan ve Tunceli'de 1, Erzurum'da 0, Ardahan ve Ağrı'da sıfırın altında 3, Kars'ta ise sıfırın altında 1 derece olması bekleniyor.

- Bölgede 216 mahalle ve köy yolu ulaşıma kapandı

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı ulaşımda da aksamalara yol açtı.

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 94, Ağrı'da 60, Kars'ta 34, Ardahan'da 28 köy ve mahalleye ulaşım sağlanamıyor. Kapalı yolların açılması için belediye ve İl Özel İdaresi ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar yağışı ve soğuk hava Erzincan-Erzurum ile Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarında da ulaşımı güçleştirdi.

Sürücülere zincirsiz yola çıkmamaları, yanlarında takoz ve çekme halatı bulundurmaları uyarısında bulunan ekipler, özellikle Ardahan-Artvin karayolunun Sahara ile Ardahan-Posof karayolunun Ilgar Dağı mevkilerinde, kar yağışının yanı sıra buzlanma görüldüğünü belirterek, sürücülerin dikkatli olmalarını istedi.

- Kar kalınlıkları

Kar kalınlıkları Ağrı'da 77, Kars'ta 32, Erzurum'da 27, Ardahan'da 13, Tunceli'de 10 ve Erzincan'da 9 santimetreye ulaştı.

Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Erzurum Palandöken'de 158, Erzurum Konaklı'da 150, Sarıkamış Cıbıltepe 140 ve Erzincan Ergan'da 104 santimetre ölçüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.