Doğu ve Güneydoğu'dan gelen engelliler, İstanbul'da ağırlandı

Doğu ve Güneydoğu'dan gelen engelliler, İstanbul'da ağırlandı
Her yıl İstanbul'daki engelli vatandaşların bir hafta tatil yaptığı "Çiroz Engelliler Yaz Kampı" ilk kez Doğu ve Güneydoğu'dan gelenlere ev sahipliği yaptı- Tarihi ve turistik geziler, boğaz turları, konserler, şenlikler, eğitim faaliyetleri, manevi bakım

İSTANBUL (AA) - GÖKHAN YILMAZ - İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, her yıl engellilerle ailelerine yönelik düzenlediği Bakırköy Çiroz Yaz Kampı, bu yıl ilk kez Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ndan gelen 66 engelli ve ailesini ağırladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu'daki engellilerle iletişimin arttırılması, sevgi ve gönül bağlarının oluşturulması ve sosyal kaynaşmayı sağlamak amacıyla Hakkari, Van, Şırnak, Bitlis, Siirt, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 10 ilden engelli ve refakatçileri İstanbul'da bir hafta süreyle misafir edildi.

Bağlı bulundukları Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerince belirlenen uçakla İstanbul'a getirilen engelli ve aileleri, bir hafta boyunca Bakırköy Yeşilyurt Sahilindeki Çiroz Yaz Kampında tatil yapma imkanı buldu.

Tarihi ve turistik geziler, boğaz turları, konserler, şenlikler, spor organizasyonları, eğitim faaliyetleri, manevi bakım ve psikolojik destek seminerlerine katılan engelliler, basketbol, voleybol, mini golf, masa tenisi gibi sportif etkinlikler de gerçekleştirdi.

Engelli vatandaşlar, gece de canlı müzik programları, doğum günü kutlaması, açık havada film gösterimi ve veda partisi gibi programlarda gönüllerince eğlendi.

- "En çok biz zorluk çekiyoruz"

Kampa Van'dan gelen Çetin Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yanlış ameliyat nedeniyle 3 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu söyledi.

Kampı ve İstanbul'u çok beğendiğini belirten Karakoç, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

Etkinliğin her yıl düzenlenmesini isteyen Karakoç, "Van'daki olaylar en çok bizi etkiliyor. Engelliler olarak en çok biz zorluk çekiyoruz. Dışarı çıkamıyoruz, gezemiyoruz. Terör en çok bizi etkiliyor. Bu olaylara bir an önce dur denmesini istiyoruz." diye konuştu.

Karakoç, tedavi olmak için yurt dışına gitmek istediğini ve bunun için yetkililerden yardım beklediğini aktardı.

Kampa Van'dan katılan 21 yaşında doğuştan engelli Senar Gül de terör olaylarından dolayı evden çıkamadıklarını belirterek, "Van'da çok sıkıntılar var. Çok sıkıntılar yaşıyoruz." dedi.

Van'da engellilere yönelik belediye hizmetlerinin yetersiz olduğunu vurgulayan Gül, "Tekerlekli sandalye, akülü araba için yardımcı olunmuyor. Araç istiyoruz, göndermiyorlar, yönlendirmiyorlar. Hangi kapıyı çalacağımızı bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Senar Gül, İstanbul'a gelmekten ve kampa katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, yetkililere teşekkür etti.

Katılımcılar, yarın kamptan ayrılarak uçakla illerine dönecek.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.