Doğu'da kış

Doğu'da kış
Van, Muş ve Bitlis'te etkili olan kar ve tipi nedeniyle 18 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

VAN (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle Van'da 5, Muş'ta 4, Bitlis'te de 9 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kentte 5 mahalle yolunun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu, karla mücadele ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden de bölgede buzlanma, don olayı ve sis hadisesi beklendiğini, muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Bitlis Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, yaptığı açıklamada, kardan dolayı il merkezi ve ilçelere bağlı 9 köyle ulaşımın sağlanamadığını, yol açma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Muş Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ise merkeze bağlı Üçevre grubunda bulunan 4 köy yolu ile ulaşım sağlanamadığını, karla mücadele ekiplerinin çalışmasıyla yolların ulaşıma açılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Karayolları 113. Muş Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu da şehirlerarası tüm yolların açık olduğunu, buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıldığını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.