Doğu'da kış

Doğu'da kış
Doğu Anadolu Bölgesi'nde hafta sonu etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıktı - Erzurum'da dün yağan kar nedeniyle 16 mahalleyle ulaşım sağlanamıyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde hafta sonu etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıktı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 3, Tunceli'de sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 1, Ağrı'da 3, Ardahan'da 4, Kars'ta 5, Erzurum'da 7 derece ölçüldü.

Bölge genelinde bugün havanın az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede hava sıcaklığının düne göre 2 ila 4 derece artması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının, mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenen bölgede, gün içinde gerçekleşecek en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır'da 16, Tunceli'de 14, Erzincan'da 12, Kars ve Ardahan'da 9, Erzurum'da 8, Ağrı'da 3 derece olması tahmin ediliyor.

Kar kalınlıklarının kent merkezlerinde Ağrı'da 11, Erzurum'da 6 santimetre olarak ölçüldüğü bölgede, kar yağışı dolayısıyla Erzurum'daki 16 mahallenin yolu kapalı bulunuyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Son yağış sonrası kayak merkezlerindeki kar kalıkları ise Erzurum Palandöken'de 135, Erzurum Konaklı'da 115, Erzincan Ergan'da 76, Sarıkamış Cıbıltepe'de 43 santimetre ölçüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.