"Dokunulmazlık" teklifi TBMM Anayasa Komisyonu'nda

"Dokunulmazlık" teklifi TBMM Anayasa Komisyonu'nda
AK Parti Grup Başkanvekili Turan:"Komisyon, ara vermeksizin çalışmalarına devam edecek"- "(Kavga ettim, komisyonu engelledim) tarzını kabul etmiyoruz"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Kavga ettim, komisyonu engelledim" tarzını kabul etmediklerini belirterek, TBMM Anayasa Komisyonu'nun ara vermeksizin çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişiklik teklifinin ele alındığı TBMM Anayasa Komisyonu'nun çalışmalarının kaldığı yerden devam etme kararı aldığını hatırlatarak, saatler süren görüşmeler olduğunu, hiç katılmadıkları fikirler olsa da sabırla dinlemeyi ve yeri geldiğinde yanıt vermeyi görev bildiklerini anlattı.

Komisyonda, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşmasının ilk dakikasında bir provokasyonla karşılaştıklarını ifade eden Bülent Turan, şöyle konuştu:

"Burası Kandil değil, burası hendek kazılacak yerler değil. Meclis, Genel Kurul'un ve komisyonların çalışma usulleri İçtüzükle belirlenmiştir. 'Kavga ettim, komisyonu engelledim' tarzını kabul etmiyoruz. Ne olursa olsun bu komisyon usulünce çalışacaktır. Fiili darbeyle, hakaret ve bir takım yaklaşımlarla engelleme provokasyonlarına alet olmayacağız. Milletimizin, şehit ve gazilerimizin bizden beklediği dokunulmazlıkların kaldırılması, hem de tüm partilerin dokunulmazlığının kaldırılması iddiamızı yerine getireceğiz. Komisyon ara vermeksizin çalışmalarına devam edecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.