Dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifi

Dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifi
TBMM Anayasa Komisyonu, teklifi 28 Nisan Perşembe günü görüşecek

TBMM (AA) - TBMM Anayasa Komisyonu, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifini bu hafta görüşecek.

Komisyon, AK Parti'li 316 milletvekilinin imzasını taşıyan ve dosyası bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifini gündemine aldı. Komisyon, 28 Nisan Perşembe günü saat 11.00'de yapacağı toplantıda, iki maddelik teklifi ele alacak.

Anayasa'ya eklenecek geçici maddeyle, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte; soruşturmaya, soruşturma ya da kovuşturma izni vermeyen yetkili mercilerden, cumhuriyet başsavcılıklarından ve mahkemelerden Adalet Bakanlığına, Başbakanlığa, TBMM Başkanlığına veya Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon Başkanlığına intikal etmiş, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosyaları bulunan milletvekilleri hakkında, bu dosyalar bakımından, Anayasa'nın "yasama dokunulmazlığı"nı düzenleyen 83. maddesinin, "Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili Meclisin kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz" hükmü uygulanmayacak.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.