Dokuz Eylül Üniversitesindeki yazma eserler araştırmacıların kullanımına açıldı

Dokuz Eylül Üniversitesindeki yazma eserler araştırmacıların kullanımına açıldı
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesinin Kurumsal Akademik Açık Arşivi'nde yer alan, bazıları 500 yıl önceye tarihlenen yazma eserler, internet üzerinden araştırmacıların kullanımına sunuldu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, DEÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesinin Kurumsal Akademik Açık Arşivi’nde bulunan binlerce kaynağa kolaylıkla erişim sağlanabiliyor.

Bu kaynaklar arasında artık, DEÜ İlahiyat Fakültesinin kütüphanesinde özel bir bölümde muhafaza edilen yazma eserler de yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hadi Sofuoğlu, yazma eserlerin, kütüphanenin nem ve ışık kontrolü yapılan bir özel bir bölümünde muhafaza edildiğini aktardı.

Özel kutularda ve yanmaz çelik raflarda bulunan eserlerin DEÜ Kurumsal Akademik Açık Arşiv Sistemi'nde kayıtlı olduğunu bildiren Sofuoğlu, "İsteyen araştırmacılarımız yazma eserlere kütüphane bilgi sisteminden ulaşıp, özel izinle eserlerin kendisinden faydalanabilmektedir. Yazma eserlerimiz hadis, tefsir, fıkıh gibi İslami ilimlerin yanı sıra astronomi, tıp tarihi, hukuk tarihi gibi konuları da ihtiva etmektedir. Yazma eserlerimizin her biri benzeri olmayan eserlerdir. Elle çoğaltılmış ve özel süslemelerle bezenmiştir." ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu, arşiv içinde altın varakla bezenmiş çok nadide Kur'an-ı Kerim'ler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Şadırvan Camisi'ne hediye ettiği ve imzaladığı, taş baskı Kur'an mealinin de bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.