Dolandırıcılar işletmesinin sosyal medya hesabını kopyaladı! 4 bine yakın mağdur var

Dolandırıcılar işletmesinin sosyal medya hesabını kopyaladı! 4 bine yakın mağdur var
Konya'da işletmesinin sosyal medya hesabı dolandırcılarca kopyalanan kadın giyim dükkanı işleten Haydar Sular savcılığa suç duyurusunda bulundu. İş yeri sahibi Sular, kendilerine ulaşan mağdur sayısının 4 bin civarında olduğunu söyledi.

Konya'da işletmesinin sosyal medya hesabı kopyalanan kadın giyim dükkanı işleten Haydar Sular savcılığa suç duyurusunda bulundu. Sular, kendilerine ulaşan mağdur sayısının 4 bin civarında olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Konya'da, işletmesinin sosyal medyadaki hesabının dolandırıcılarca kopyalanarak vatandaşların mağdur edildiğini fark eden iş yeri sahibi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Merkez Selçuklu ilçesinde kadın giyim dükkanı işleten Haydar Sular, 27 Kasım'da bir vatandaşın kendilerini arayıp, sipariş verdiği ürünün gönderilmemesinden şikayetçi olması üzerine, iş yerinin sosyal medya hesabının kopyalandığını fark etti.

Dolandırıcılarca, işletmesinin kopyalanan sosyal medya hesabından binlerce vatandaşın "İndirimli ürün satıyoruz." yalanıyla dolandırıldığını öğrenen Sular, daha fazla kişinin dolandırılmaması için mücadele veriyor.

aa-20231214-33178631-33178630-isletmesinin-sosyal-medya-hesabi-dolandiricilarca-kopyalanan-vatandas-hukuki-mucadele-baslatti-1.jpg

İş yeri sahibi Sular, kendilerine ulaşan mağdur sayısının 4 bin civarında olduğunu söyledi.

Bu süreçte ciddi zarara uğradıklarını aktaran Sular, "Tahminimize göre dolandırıcılar bu yöntemle hesaplarına 8 ile 10 milyon lira civarında para geçirdi. Pahalı ürünleri ucuza satıyorlarmış gibi gösterip vatandaşları ikna ederek dolandırıyorlar." dedi.

aa-20231214-33178631-33178627-isletmesinin-sosyal-medya-hesabi-dolandiricilarca-kopyalanan-vatandas-hukuki-mucadele-baslatti.jpg

11 İBAN NUMARASI VAR

Sular'ın avukatı Sena Tan ise müvekkilinin, marka hakları ve kişisel verilerinin ihlal edilerek mağdur edildiğini belirtti.

Olaydan 2 gün sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını vurgulayan Tan, şunları kaydetti:

"İş yerini arayan mağdurlarla dosya numarasını paylaşarak bunu bildiriyoruz. Müvekkilim işlerini yapamaz hale geldi. Sürekli mağdur olan vatandaşlara derdini anlatmakla meşgul. Dolandırıcılar tarafından kullanılan 11 İBAN numarasını ve bunları kullanan bazı kişileri de savcılığa bildirdik. Bu hesapların bazılarına tedbir konuldu, bazılarının ise araştırılması sürüyor."

aa-20231214-33178631-33178628-isletmesinin-sosyal-medya-hesabi-dolandiricilarca-kopyalanan-vatandas-hukuki-mucadele-baslatti.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.