Dolar ne kadar olacak? Bir banka daha tahminini açıkladı

Dolar ne kadar olacak? Bir banka daha tahminini açıkladı
 Editör
Dolarda yaşanan hareket bankları da harekete geçirdi. Dolar için tahminlerini güncelleyen bankalar bir bir olasılıkları açıkladı.

İngiliz Bankası HSBC, dikkat çeken Dolar/TL tahminini paylaştı."Gelişmekte Olan Piyasalar FX Yol Haritası" başlıklı raporda, TL'deki değer kaybının, hem hız hem de ölçek olarak sınırlı kalacağı öngörüsüne yer verildi. 2024 sonu ve 2025'in ilk yarısı için dolar/TL tahmininin 33 seviyesinde olduğunu kaydetti.

Para politikasının önemli derecede geleneksel tarafa yaklaşmasıyla "carry trade" dinamiklerinin TL için destekleyici hale geldiği belirtilen raporda, TCMB'nin tercihinin, TL'nin reel değer kazanmasından yana olduğu yönünde sinyal verdiği aktarıldı.

Sıkı para politikası koşullarının TL'yi desteklediği vurgulanan raporda, "Sıkı para politikası koşulları, dolarizasyon riskini sınırlayarak TL'yi destekliyor. TL mevduat faizleri hem nominal hem de reel olarak daha cazip hale geldi" değerlendirmesine yer verildi.

2024 SONU 33 LİRAYI GÖRECEK

HSBC'nin 2024 sonu ve 2025'in ilk yarısı için Dolar/TL tahmininin 33 seviyesinde olduğu bildirilen raporda, makro görünümün, özellikle cari açıkta daralma şeklinde, TL için destekleyici olmasının beklendiği kaydedildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.