Dolmabahçe Saldırganının Kuzeni Eylem Hazırlığındayken Yakalandı

Dolmabahçe Saldırganının Kuzeni Eylem Hazırlığındayken Yakalandı
Dolmabahçe Sarayı önündeki polislere silahlı ve bombalı saldırı girişiminde bulunan F.Ö.’nün amcasının kızı, eylem hazırlığındayken yakalandı. Operasyon anı Jandarma kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Dolmabahçe Sarayı önündeki polislere silahlı ve bombalı saldırı girişiminde bulunan F.Ö.’nün amcasının kızı, eylem hazırlığındayken yakalandı. Operasyon anı Jandarma kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.
Yeni yılın ilk günü Dolmabahçe Sarayı önünde gerçekleşen olayda, DHKP/C üyesi F.Ö., nöbet kulübesine el bombası atmış, ardından polise ateş açmıştı. Olayda şans eseri bomba patlamamış, zanlı kaçmaya çalışırken yakalanmıştı. Güvenlik güçleri, örgütün başarısız eylemi nedeniyle tekrar bir eylem arayışı içerisinde olduğu bilgisine ulaşınca çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, aranmakta olan bir örgüt mensubunun İstanbul’da bir adreste saklandığı belirlendi. Saklanan örgüt mensubunun F.Ö.’nün amcasının kızı olan 36 yaşındaki S.Ö. olduğunu tespit edildi. Daha önceden DHKP/C terör örgütünün sözde Hatay il sorumlusu olduğu belirlenen zanlının, geçmiş dönemlerde Suriye’de bomba ve silah eğitimi aldığı ortaya çıktı. DünSabah saat 07.30 sıralarında operasyon için harekete geçen jandarma ekipleri, zanlıyı saklandığı evde yakaladı. Yapılan operasyon, jandarma kamerasıyla da saniye saniye kaydedildi.Gözaltına alınan S.Ö.’nün birçok defa Suriye’ye giriş çıkış yaptığı tespit edildi. S.Ö., örgüt propagandası yapmak suçundan kesinleşen 40 ay cezası olması nedeniyle BakırköyKadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.