Donanma Komutanı Oramiral Kösele, İnebolu'da

Donanma Komutanı Oramiral Kösele, İnebolu'da
Oramiral Kösele, Türk Ocağı binası ve Nezihe Battal Kültürevi'ni ziyaret etti

KASTAMONU (AA) - Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Deniz Yıldızı-2016 Tatbikatı'na katılmak üzere geldiği İnebolu'da, Atatürk'ün Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nı gerçekleştirdiği tarihi Türk Ocağı binası ve Nezihe Battal Kültürevi'ni ziyaret etti.

Türk Ocağı sorumlusu Nurhayat Ergün'den binanın tarihçesi ile ilgili bilgi alan Kösele, Atatürk'ün balmumu heykelini ve duvarlarda sergilenen ilçeye ait eski fotoğrafları inceledi.

Oramiral Kösele, milli mücadele yıllarında silah ve cephanenin İstiklal Yolu güzergahından Anadolu'ya sevk edilmesindeki fedakarlıkları nedeniyle 1924 yılında TBMM tarafından İnebolu'ya verilen İstiklal Madalyası ve beratını da inceleyerek bilgi aldı.

İnebolu'nun, İstiklal Madalyası'na sahip tek ilçe olduğuna işaret eden Kösele, "Bu muhteşem bir şey. İnebolu'ya gelmekle çok isabetli bir karar vermişiz." ifadesini kullandı.

Türk Ocağı binasına tablo hediye eden Kösele, daha sonra İnebolu Belediyesine ait Nezihe Battal Kültürevi'ni de ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.