"Dopingle mücadele"de istifa

"Dopingle mücadele"de istifa
Türkiye Futbol Federasyonu Dopingle Mücadele Kurulu'nda, Beşiktaş ve Osmanlıspor kulübü futbolcularına yapılan müsabaka dışı doping kontrollerinin tartışma yaratması üzerine, kurul başkanı ve üyeleri istifasını sundu

ANKARA (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Dopingle Mücadele Kurulu'nda, Beşiktaş ve Osmanlıspor kulübü futbolcularına yapılan müsabaka dışı doping kontrollerinin tartışmaya neden olması üzerine, kurul başkanı ve üyeleri istifasını sundu.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, dün Beşiktaş ve Osmanlıspor kulübü futbolcularına yapılan müsabaka dışı doping kontrollerinin kamuoyu nezdinde tartışma yarattığı belirtilerek, "Müsabaka dışı doping kontrolleri bu sene test aşamasında olan bir uygulamadır. Dün kulüplerimize yapılan müsabaka dışı uygulama, Dopingle Mücadele Talimatı'nın 13. Maddesi'ne kişisel bir yorum katılarak yapılmış ve maksadını aşan bir uygulama olmuştur." denildi.

Konuyu değerlendiren TFF Dopingle Mücadele Kurulu'nda, başkan ve üyelerinin istifalarını verdiği ve istifaların, TFF Yönetim Kurulu tarafından kabul edildiği kaydedilirken, alınan numunelerin tüm dopingle mücadele uygulamalarında olduğu gibi test laboratuvarlarına gönderildiği ifade edildi.

Açıklamada istifasını sunanlara ilişkin isim verilmedi. TFF'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, başkanlığını Prof. Dr. Ömer Taşer'in yapyığı TFF Dopingle Mücadele Kurulu'nun üyeleri arasında, Prof. Dr. Ahmet Araman, Prof. Dr. Aydın Barlas, Doç. Dr. Erdal Cevher, Dr. Eren Eroğlu, Doç. Dr. Nezih Hekim, Prof. Dr. Sadi Kurdak, Prof. Dr. Gökhan Metin, Dr. Mesut Nalçakan, Prof. Dr. Yavuz Yıldız ve Yrd. Doç. Dr. İlker Yücesir yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.