Dost Gönüller Derneği’nden Haleplilere yardım

Dost Gönüller Derneği’nden Haleplilere yardım
YOZGAT (AA) - Sorgun Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Haleplilere bir tır un ve battaniye gönderildi.Yardım tırının...

YOZGAT (AA) - Sorgun Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Haleplilere bir tır un ve battaniye gönderildi.

Yardım tırının gönderilmesi amacıyla Belediye Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin, sıkıntıda olan insanlara dünyanın neresinde olursa olsun, her zaman yardım elini uzattığını söyledi.

Halep’te binlerce Müslümanın bombalar ve ateş altında kaldığını, çoluk çocuk binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, evini barkını terk edip yerinden yurdundan olduğunu ifade eden Şimşek, Sorgun halkının bu tür yardımlarda hep en ön saflarda yer aldığını belirtti.

Dernek Başkan Yardımcısı Orhan Tatar da Halep’te bir insanlık dramı yaşandığını, enkaz altından canlı veya ölü çıkarılan çocukların ve yaralıların görüntülerinin yürekleri dağladığını ifade etti.

Tatar, bu yıl 10 tır yardım malzemesi gönderdiklerini dile getirerek, "Bu son kampanyamızı ‘Uzat Elini Halep Kurtulsun’ adı altında düzenledik. 10 gün önce başlattığımız kampanyamıza vatandaşlarımız çok büyük destek verdi. Bu sürede 500 çuval un ve 460 battaniye temin ettik. Bugün Allah izin verirse 10. tırımızı uğurlayacağız. Şu soğuk kış günlerinde Müslüman kardeşlerimize birazcık destek olabilirsek, ne mutlu bizlere." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.