DPÜ, ENERJİ VERİMLİLİĞİ FUARI'NDA

DPÜ, ENERJİ VERİMLİLİĞİ FUARI'NDA
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, (DPÜ) İstanbul Wow Conventıon Center’da düzenlenen 6. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’na katıldı.

- Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, (DPÜ) İstanbul Wow Conventıon Center’da düzenlenen 6. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’na katıldı.

Açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından gerçekleştirilen fuarda DPÜ reyonu yoğun ilgi odağı oldu.

TEAŞ Genel Müdürü, PTT Genel Müdürü, TSK Kara Kuvvetlerinden yetkililer, çeşitli belediye başkanları, AFAT yetkilileri sergilenen ürünlere yoğun ilgi gösterdi.

Yrd. Doç. Dr. Abdullah Keçeciler tarafından, BAP Projesi kapsamında yapılan 5kW enerji üreten Mobil Enerji İstasyonu- Endüstri Müh. Bölümü Tasarım projeleri olan Enerji Çantaları dikkat çekti.

DPÜ’ye ayrılan reyonda DPÜ-İLTEM çalışanlarından Engin Davut’un görevlendirildiği forumda DPÜ Pazarlar MYO Öğretim Görevlisi Dr. Ayşe Bilgen Aksoy ve Emin Akarçay tarafından “Akıllı Sera Sistemlerinde Hidroponik Tarım Uygulamaları” konulu bir çalışma sunuldu.

Ayrıca fuarda, 40 W güneş paneli ile şarj olabilen 500 W -220 V 50Hz Elektrik üreten Enerji Çantası ile 2x20 W güneş paneli ile Telefon ve Laptop bilgisayarlara enerji temin edebilen Enerji Kutusu; fuarı gezen ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.(EFE)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.