Dr. Aydın Beyatlı koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda

Dr. Aydın Beyatlı koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda
Konya Numune Hastanesi Göz Doktoru ve Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, koronavirüs nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı.

Konya Numune Hastanesi Göz Doktoru ve Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, sosyal medya hesabından yaptığı, "Lütfen Evde Kal Türkiye. Görevimizin başındayız. Bugün Konya Numune Hastanesinde nöbet sırası bende" çağrının ardından koronavirüs nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi.  

Dr. Aydın Beyatlı Kimdir?

1957 senesinde Kerkük'te doğdu. İlk, ortaokul ve liseyi Kerkük’te bitirdikten sonra 1981’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Daha sonra aynı üniversitenin göz hastalıkları bölümünde uzmanlığını aldı. Ankara’da, Irak Türkleri Yardımlaşma Derneği yönetiminde bulundu. 1980 öncesi gençlik kollarında görev aldı. Bunun ötesinde, siyasi çalışmaları 1974-75’ten sonra başladı. 2010 yılında Irak'ta yapılan bir yardım toplantısında, bombalı saldırının hedefi oldu ve 63 kişinin şehit olduğu saldırıdan yaralı olarak kurtuldu. Günümüzde Yurt Dışında Yaşayan Iraklı Doktorlar Derneği Başkanlığı'nı ve Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanlığı'nı yapmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum