Dr. Mehmet Birekul’dan Engelliler Haftası mesajı

Dr.  Mehmet Birekul’dan Engelliler Haftası mesajı
Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul Engelliler Haftası’na yönelik açıklama yaptı.

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul Engelliler Haftası’na yönelik açıklama yaptı.

Açıklamada her yıl 10-16 Mayıs’ta kutlanan Engelliler Haftası’nın engelli bireylerin problemlerine, yaşadıkları mağduriyetlere dikkat çekmek, bu konuda ve engellilerin toplumda yaşadıkları erişim sorunlarında farkındalığı artırmak, toplumsal ve sosyal yaşama tam katılımlarını sağlanmak bağlamında önemli olduğunu belirtti.

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul konuşmasını “ Yaşadığımız toplumda her bireyin olduğu gibi engelli bireylerinde doğuştan kazanmış oldukları temel haklardan, hürriyetlerden ve imkanlardan en iyi şekilde yararlanmalarının sağlanması, yaşam standartlarının en üst seviyeye yükseltilmesi ve sosyal hayata tam katılımları bizlerin sorumluluğudur. Engelleri kaldırarak ve engellilerin erişime ulaşmalarını kolaylaştıracak düzenlemeler yaparak engelsiz sevgi dolu bir dünya oluşturmak için çaba göstermemiz gerekir. Engelliler Haftası’nın toplumumuzda farkındalığı artırmasını diliyorum. Sevgi varsa engel yok” diyerek sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.