Dron görüntüleri Libya'daki afetin boyutunu gözler önüne seriyor

Dron görüntüleri Libya'daki afetin boyutunu gözler önüne seriyor
Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Derne kentinde Türkiye başta olmak üzere çeşitli ülkelerden yardım ekipleri hummalı çalışmalar yürütüyor

Libya'da 10 Eylül'deki Daniel fırtınasının neden olduğu sel felaketinden en çok etkilenen Derne kentinde, birçok noktada afetin acı izleri görülüyor.

Orta Akdeniz'de etkili olan fırtına birçok yerleşim yerinin yanı sıra özellikle Derne'de felaketine neden oldu.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği kentte, Türkiye başta olmak üzere çeşitli ülkelerden yardım ekipleri hummalı çalışmalar yürütüyor.

Dron ile çekilen fotoğraf ve görüntülerde Derne'nin birçok noktasının enkaz yığınına dönüştüğü görülüyor.

Çöken barajlarla birlikte evler ve araçlar enkaza dönerken, binlerce kişi de hayatını kaybetti. Sokak ve evlerin balçık deryasına döndüğü kentte yüzlerce aracın hasar gördüğü gözlendi.

Bazı araçların üst katlardaki evlere girdiği, bazı marketlerin su altında kalmasıyla birçok gıda maddesinin kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Sivil halkın neredeyse tamamının kenti terk etmesiyle Derne adeta hayalet şehri andırmaya başladı.

En çok yıkımın ise Mahkeme Caddesi ve Yeni Çarşı bölgelerinde etkili olduğu belirtiliyor.

Libya Kızılayı, 11 bin 300 can kaybını yalanladı

Öte yandan Libya Kızılayı Sözcüsü Tevfik Şükri, Birleşmiş Milletler'in verileriyle açıklanan Libya'daki selde 11 bin 300 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini yalanladı.

Libya Kızılayı, ülkenin doğusunda meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısını yalanladı. Libya Kızılayı Sözcüsü Tevfik Şükri bugün yaptığı açıklamada, belirtilen rakamın kayıp ailelerinin kafa karışıklığını ve sıkıntısını artırdığını belirterek, "Adımızın bu rakamlara karıştırıldığını görmek bizi şoke etti" ifadelerini kullandı. Şükri, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı ile ilgili ise net bir açıklama yapmadı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.