DSİ Genel Müdürü Balta: "Su vatandır"


DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, suyun stratejik bir kaynak olarak geleceği belirleyecek önemine dikkat çekerek, kurumun çalışmaları ve hedeflerini değerlendirdi.

“Her Damla Suyu Korumaya Kararlıyız”
DSİ, modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak, tarımsal verimi artırmak ve taşkın risklerini azaltmak için kapsamılı projeler hayata geçiriyor. Mehmet Akif Balta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın liderliğinde, DSİ'nin Türkiye’nin su altyapısını modernize etmek için gece gündüz çalıştığını belirtti. “Yüz yıllık ve elli yıllık projeleri gerçekleştirerek hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz,” diyen Balta, su kaynaklarının şu ana kadar elde edilen başarıların temelinde yer aldığını vurguladı.
“Su Stratejik Bir Kaynaktır”
Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin suyun önemini artırdığını ifade eden Balta, şu sözlere yer verdi: “Suyun etkin ve stratejik bir biçimde yönetilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu nedenle, su depolama tesisleri çok büyük bir öneme sahiptir. Ayrıca, yapay zekâ destekli sulama otomasyonu gibi yenilikçi teknolojilerle suyun verimli kullanımını sağlıyoruz.”
22 Yılda 10 Bin 663 Tesis Hizmete Alındı
DSİ Genel Müdürü Balta, son 22 yılda ülke genelinde barajlardan sulama tesislerine, hidroelektrik santrallerinden atıksu arıtma tesislerine kadar toplamda 10.663 tesisin tamamlandığını belirtti. Bu dönemde 2,4 trilyon liralık yatırım yapıldığını vurgulayan Balta, şu bilgileri paylaştı: “783 baraj, 515 gölet ve bent, 145 yeraltı depolama tesisi, 1.820 sulama tesisi, 357 toplulaştırma projesi ve 6.046 taşkın tesisini tamamladık.”
2024’te 577 Yeni Tesis Hizmete Girdi
2024 yılında tamamlanan projelere de değinen Balta, toplam 577 tesisin hizmete alındığını açıkladı. Bu tesisler arasında 41 baraj, 87 sulama tesisi ve 26 içmesuyu tesisi bulunuyor. 2025 yılı hedeflerine de yer veren Balta, toplamda 307 tesisin tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını belirtti.

"Su Vatandır” Anlayışıyla Geleceğe Yatırım
Genel Müdür Balta, DSİ olarak “Su Vatandır” anlayışıyla hareket ettiklerini ve suyun gücünü milletle buluşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Balta, bu projelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkürlerini sunarak, emeği geçen herkese minnettarlığını dile getirdi.






Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.